menu

Családireceptkönyv.hu

Natúr szelet


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
kb. 5 dkg liszt
Olaj vagy zsír a sütéshez

Bors

Elkészítés:


1. Ha egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús.
3. Sózd és borsozd ízlés szerint a hússzeleteket.
4. Ennyi húshoz kb. 5 dkg lisztre lesz szükséged. Ezt öntsd egy lapostányérra.
5. A hússzeleteket egyenként forgasd a lisztbe. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalukat és a szélüket is teljesen befedje.
6. Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2-3 evőkanál zsiradékot.
7. Közepes-alacsony lángon süsd ki a húsokat. A sütési idő a hús vastagságától és a tűz erejétől függően oldalanként 4-7 perc. Tedd a szeleteket az olajba, és ne nyúlj hozzá legalább 4 percig. Akkor fordítsd meg, és ne mozgasd.
8. Ha esetleg elfogy a zsiradék, akkor közben pótold. A natúr szeletet nem bő olajban sütjük, csak annyi kell, hogy ne legyen száraz a serpenyő alja.
9. A natúr szelet akkor van kész, ha gyönyörű aranybarnára sült, de egyáltalán nem égett meg. A húsnak magának teljesen átsültnek és puhának kell lennie, azonban ne süsd túl, mert akkor könnyen cipőtalpat szolgálhatsz fel.

Natúr szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Legjobb cigánypecsenye
Legjobb cigánypecsenye

Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajt, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...

Elkészítési idő: 3 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi töltött dagadó (paleo)
Tavaszi töltött dagadó (paleo)

A dagadót kívül belül sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a töltelékkel, amihez az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  OLDALAS SZALONNÁVAL SÜTVE
OLDALAS SZALONNÁVAL SÜTVE

Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben sült oldas
Sörben sült oldas

Az oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport,...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk