70 dkg sertéskaraj
kb. 5 dkg liszt
Olaj vagy zsír a sütéshez
Só
Bors
1. Ha egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús.
3. Sózd és borsozd ízlés szerint a hússzeleteket.
4. Ennyi húshoz kb. 5 dkg lisztre lesz szükséged. Ezt öntsd egy lapostányérra.
5. A hússzeleteket egyenként forgasd a lisztbe. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalukat és a szélüket is teljesen befedje.
6. Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2-3 evőkanál zsiradékot.
7. Közepes-alacsony lángon süsd ki a húsokat. A sütési idő a hús vastagságától és a tűz erejétől függően oldalanként 4-7 perc. Tedd a szeleteket az olajba, és ne nyúlj hozzá legalább 4 percig. Akkor fordítsd meg, és ne mozgasd.
8. Ha esetleg elfogy a zsiradék, akkor közben pótold. A natúr szeletet nem bő olajban sütjük, csak annyi kell, hogy ne legyen száraz a serpenyő alja.
9. A natúr szelet akkor van kész, ha gyönyörű aranybarnára sült, de egyáltalán nem égett meg. A húsnak magának teljesen átsültnek és puhának kell lennie, azonban ne süsd túl, mert akkor könnyen cipőtalpat szolgálhatsz fel.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sertés receptek > Sertésszeletek > Olaszos rántott szelet Olaszos rántott szelet recept Galéria (1) Olaszos rántott szelet Beküldve: 2012.06....
Elkészítési idő:A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...
Elkészítési idő:A húst felvagdossuk és kevés olajban sütni kezdjük. Hozzáadjuk a felvagdosott póréhagymát is ( a fehér és zöld részéből is kerüljön bele), majd lassú tűzön pirítjuk 3-4 percig. A m...
Elkészítési idő: