Családireceptkönyv.hu

Natúr szelet


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
kb. 5 dkg liszt
Olaj vagy zsír a sütéshez

Bors

Elkészítés:


1. Ha egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús.
3. Sózd és borsozd ízlés szerint a hússzeleteket.
4. Ennyi húshoz kb. 5 dkg lisztre lesz szükséged. Ezt öntsd egy lapostányérra.
5. A hússzeleteket egyenként forgasd a lisztbe. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalukat és a szélüket is teljesen befedje.
6. Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2-3 evőkanál zsiradékot.
7. Közepes-alacsony lángon süsd ki a húsokat. A sütési idő a hús vastagságától és a tűz erejétől függően oldalanként 4-7 perc. Tedd a szeleteket az olajba, és ne nyúlj hozzá legalább 4 percig. Akkor fordítsd meg, és ne mozgasd.
8. Ha esetleg elfogy a zsiradék, akkor közben pótold. A natúr szeletet nem bő olajban sütjük, csak annyi kell, hogy ne legyen száraz a serpenyő alja.
9. A natúr szelet akkor van kész, ha gyönyörű aranybarnára sült, de egyáltalán nem égett meg. A húsnak magának teljesen átsültnek és puhának kell lennie, azonban ne süsd túl, mert akkor könnyen cipőtalpat szolgálhatsz fel.

Natúr szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olaszos rántott szelet recept
Olaszos rántott szelet recept

Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Borzaska fűszeres rizzsel
Borzaska fűszeres rizzsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda

A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből vissz...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Strucc tojás - OK
Darált - Strucc tojás - OK

1. A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk