Hozzávalók:
sovány sertéshús
szalonna
1 fej vöröshagyma
tejföl
só
bors
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, megszórjuk színespaprikával, és felengedjük vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk (a szalonna sósságát figyelembe kell venni!) Visszarakjuk bele a szalonnát, és ha megpuhult a hús, tejfölös habarást adunk hozzá. Köretnek tésztát szoktunk hozzá főzni
Egy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. 2. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. 3. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. 4. A fokhagyma...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát és zöldhagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Addig dinszteljük, míg megpuhul. Rátess...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: a tarját vegetával, feketeborssal fűszerezzük, majd forró olajon mindkét oldalát elősütjük. Kizsírozott tepsibe tesszük. Ugyanebben a serpenyőben az összevágott májat...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű