Hozzávalók:
sovány sertéshús
szalonna
1 fej vöröshagyma
tejföl
só
bors
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, megszórjuk színespaprikával, és felengedjük vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk (a szalonna sósságát figyelembe kell venni!) Visszarakjuk bele a szalonnát, és ha megpuhult a hús, tejfölös habarást adunk hozzá. Köretnek tésztát szoktunk hozzá főzni
A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, fe...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Üsd a liszthez a tojásokat, tégy hozzá kevés sót, és alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas és puha. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva rakd a hűtőbe egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst vékonyra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és sózzuk. 2. A két krumplit megmossuk, pucoljuk és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. 3. A húsokat lisztbe, tojásba é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű