menu

Családireceptkönyv.hu

Darálthússal, baconnel töltött káposztalevél


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg darálthús
20 dkg bacon kis kockára vágva
8 szelet bacon
8 db káposztalevél
3 szelet toast kenyér
1 tojás
só, bors, fokhagyma
1 db vöröshagyma
olaj

paradicsomsűrítmény
kömény
vaj


Elkészítés:


A káposztaleveleket forrásba levő vízbe rakom és addig főzöm, amíg szép átlátszó, formázható lesz. A hagymát kevés olajon megdinsztelem. Ha kihűlt hozzáadom a húshoz, amiben elkevertem a kis kockára vágott kenyeret, szalonnát, tojást, fűszereket. A tölteléket a káposztalevelekre szétosztom, majd feltekerem és mindegyiket egy szelet baconnel körbetekerem. Serpenyőben kevés olajon megpirítom minden oldalán, majd tűzálló edénybe rakom, felöntöm 2-3 dl alaplével és 170 fokon kb 40-45 percig sütöm. Ha elkészült, a visszamaradt léhez adtam 2 ek paradicsomsűrítményt, ízesítettem borssal, őrölt köménnyel, átforraltam és végül adtam hozzá 5 dkg vajat. Krumplipürével tálaltam.

Darálthússal, baconnel töltött káposztalevél

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bakonyi  húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Sörben sült, malacsült káposztával.
Sörben sült, malacsült káposztával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAGYMÁBA-BACONBA CSOMAGOLT FASIRTGOLYÓK
HAGYMÁBA-BACONBA CSOMAGOLT FASIRTGOLYÓK

2 fej vöröshagyma 0.5kg darált marhahús 1/4 csésze hagyma, kockázva 1/4 csésze petrezselyem, apróra vágott 1/4 csésze gomba, apróra vágott 1 evőkanál. barna cukor 1 evőkanál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hentestokány
Hentestokány

A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk