40 dkg darálthús
20 dkg bacon kis kockára vágva
8 szelet bacon
8 db káposztalevél
3 szelet toast kenyér
1 tojás
só, bors, fokhagyma
1 db vöröshagyma
olaj
paradicsomsűrítmény
kömény
vaj
A káposztaleveleket forrásba levő vízbe rakom és addig főzöm, amíg szép átlátszó, formázható lesz. A hagymát kevés olajon megdinsztelem. Ha kihűlt hozzáadom a húshoz, amiben elkevertem a kis kockára vágott kenyeret, szalonnát, tojást, fűszereket. A tölteléket a káposztalevelekre szétosztom, majd feltekerem és mindegyiket egy szelet baconnel körbetekerem. Serpenyőben kevés olajon megpirítom minden oldalán, majd tűzálló edénybe rakom, felöntöm 2-3 dl alaplével és 170 fokon kb 40-45 percig sütöm. Ha elkészült, a visszamaradt léhez adtam 2 ek paradicsomsűrítményt, ízesítettem borssal, őrölt köménnyel, átforraltam és végül adtam hozzá 5 dkg vajat. Krumplipürével tálaltam.
A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kikloffolt karaj szeleteket sózzuk borsozzuk, mindkét oldalát vastagon megkenjük tejföllel. Kiolajozott jénaiba egymás mellé tesszük. Tetejére hagymaszeleteket teszünk, a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekben kiklopfoljuk és besózzuk. A fenti hozzávalókat összekeverjük, nyugodtan lehet kóstolgatni és változtatni az arányokon. A hús szeleteket belemártjuk a masszában,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük. Megszórjuk apróra vágott...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű