500 g Húsfarm tarjaszelet
2 ek. Confeira méz
1 ek. Mikado mustár
1 kk. Freshona paradicsompüré
fele
1 dl Argus sör
1 gerezd fokhagyma
5 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Káposztás, pirított burgonya
1 darabka fejes káposzta
fél fej
300 g burgonya
hámozva, szeletelve
5 - 6 ek. almaecet
1 ek. Diamant kristálycukor
fele
1 kk. Mikado kömény
egész
60 g Promienna kacsazsír
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Marinált, friss káposzta
1 darabka fejes káposzta
1/4 cikk, csíkokra vágva
1 db zöldalma
2 ek. almaecet
3 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Diamant kristálycukor
ízlés szerint
Castello étkezési só
Elkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeleteket nem klopfoljuk, valamint nem is sózzuk! A pácban megforgatjuk a hússzeleteket, légmentesen lefóliázzuk, és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Sütés előtt célszerű egy órát szobahőmérsékleten pihentetni!Káposztás, pirított burgonya
A felaprított és csíkokra vágott fejes káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sózzuk. Közben a megtisztított burgonyát átöblítjük, felszeleteljük, majd két konyharuha között hagyjuk száradni. Ha a káposzta kissé összeesett, hozzáadjuk a burgonyát, és erőteljesen továbbpirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk. Frissen tört borssal, sóval, durvára vágott köménymaggal és csipet cukorral ízesítjük.
A káposztás burgonya lényege, hogy folyadékot egyáltalán nem adunk hozzá, pirulás közben puhul meg. Erre szánjuk legalább 40–50 percet. Ha még szükséges, a végén sózhatjuk, kevés almaecettel picit savassá, azaz frissebbé tehetjük.Marinált, friss káposzta
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percet pihentetjük, majd alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a frissen reszelt vagy csíkokra vágott almát, sóval, cukorral és almaecettel ízesítjük, pár csepp olajat is adunk hozzá, végül összeforgatjuk az egészet.Tálalás
A tarjaszeleteket forró serpenyőben sütjük, közben megsózzuk. A káposztás burgonyát a tányér közepére rendezzük. Ráhelyezzük a sült tarjaszeletet, valamint a pikáns almás, friss káposztasalátát.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és a sertéscombbal együtt vékony csíkokra vágjuk. A vörös és lila hagymát fél karikákra szeleteljük. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben feltettem főzni. A hagymát nagyon apróra vágtam és egy nagy serpenyőben egy pici kókuszolajon megpirítottam, hozzáadtam az apr...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még melegen kicsontozzu...
Elkészítési idő: 210 min Nehézség: Közepes