menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g Húsfarm tarjaszelet
2 ek. Confeira méz
1 ek. Mikado mustár
1 kk. Freshona paradicsompüré
fele
1 dl Argus sör
1 gerezd fokhagyma
5 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Káposztás, pirított burgonya

1 darabka fejes káposzta
fél fej
300 g burgonya
hámozva, szeletelve
5 - 6 ek. almaecet
1 ek. Diamant kristálycukor
fele
1 kk. Mikado kömény
egész
60 g Promienna kacsazsír
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Marinált, friss káposzta

1 darabka fejes káposzta
1/4 cikk, csíkokra vágva
1 db zöldalma
2 ek. almaecet
3 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Diamant kristálycukor
ízlés szerint
Castello étkezési só

Elkészítés:


Elkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeleteket nem klopfoljuk, valamint nem is sózzuk! A pácban megforgatjuk a hússzeleteket, légmentesen lefóliázzuk, és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Sütés előtt célszerű egy órát szobahőmérsékleten pihentetni!Káposztás, pirított burgonya
A felaprított és csíkokra vágott fejes káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sózzuk. Közben a megtisztított burgonyát átöblítjük, felszeleteljük, majd két konyharuha között hagyjuk száradni. Ha a káposzta kissé összeesett, hozzáadjuk a burgonyát, és erőteljesen továbbpirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk. Frissen tört borssal, sóval, durvára vágott köménymaggal és csipet cukorral ízesítjük.
A káposztás burgonya lényege, hogy folyadékot egyáltalán nem adunk hozzá, pirulás közben puhul meg. Erre szánjuk legalább 40–50 percet. Ha még szükséges, a végén sózhatjuk, kevés almaecettel picit savassá, azaz frissebbé tehetjük.Marinált, friss káposzta
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percet pihentetjük, majd alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a frissen reszelt vagy csíkokra vágott almát, sóval, cukorral és almaecettel ízesítjük, pár csepp olajat is adunk hozzá, végül összeforgatjuk az egészet.Tálalás
A tarjaszeleteket forró serpenyőben sütjük, közben megsózzuk. A káposztás burgonyát a tányér közepére rendezzük. Ráhelyezzük a sült tarjaszeletet, valamint a pikáns almás, friss káposztasalátát.

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplibundás sajttal sonkával töltött karaj
Avatar Szoleczki Lászlóné Kedvelnék
Krumplibundás sajttal sonkával töltött karaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott papr...

Elkészítési idő: 38 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Natúr szelet
Natúr szelet

A lapockát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Felforrósított olajon mindkét felén hirtelen megsütjük. Friss salátával, joghurtos öntettel kínáljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Göngyölt sertéscomb
Göngyölt sertéscomb

A megmosott sertéshúst enyhén besózzuk, majd betakarjuk a szeletelt császárszalonnával. Friss fokhagymával, rozmaringlevéllel, valamint a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockával 3 dl vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)

Vágd kisebb darabokra a paprikát, hagymát, fokhagymát pirítsd meg forró olíva olajon. Ezután önts alá egy pohár vizet és a tejfölt. Adj hozzá vegetát, párold 10 percet, majd jól t...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk