Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos, fokhagymás sült oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1.5 kg oldalas
• 1 fej fokhagyma
• 2 ág rozmaring
• 3 fej vöröshagyma
• só
• cayenne-i bors
• őrölt kömény
• őrölt bors
• grill fűszer
• 2 db chili paprika
• 2 evőkanál sertészsír

Elkészítés:


Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és egy órára a hűtőbe tesszük. (Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.)
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat négybe vágjuk. Az oldalast a zsiradékkal és a rozmaringgal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá.
Mellétesszük a fokhagymagerezdeket, és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk, és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.
Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Főtt-sült burgonyát készítünk mellé.

Rozmaringos, fokhagymás sült oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szűzpecsenye vajas leveles tésztában
Szűzpecsenye vajas leveles tésztában

A húst sózom és serpenyőben, forró zsiradékon világosbarna kérget sütök rá. Rácsra helyezem, leitatom róla a zsiradékot és hagyom, hogy kihűljön,bekenem mustárral. A leveles tésztá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírt
Fasírt

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnal körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő: 20-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Erzsi-féle szaftos hús (KUKTÁBAN)
Erzsi-féle szaftos hús (KUKTÁBAN)

A besózott, kiklopfolt tarjaszeleteket paprikás lisztbe forgatva olajon hirtelen mko-n átsütjük, kiszedjük, majd az olajon nagyobb kockára vágott hagymát dinsztelünk, visszarakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Baconben sült szűzpecsenye
Baconben sült szűzpecsenye

A sütőt max. hőfokra előmelegítjük. A húst a fehér hártyáktól megszabadítjuk. A húst megsózzuk, borssal bedörzsöljük. A baconnel körben bevonjuk, hogy a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk