menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros fokhagymás oldalas


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 kg sertésoldalas
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
só, bors
1 dl sör
zsír

Elkészítés:


A húst nagyobb darabokra vágjuk. A mustárt, a zúzott fokhagymával, pár csepp olajjal és a fűszerekkel összekeverjük, a húsra kenjük. Letakarjuk és két órán át hűtőben pihentetjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a sört és letakarjuk alufóliával, 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük, de közben megforgatjuk. Majd levesszük a fóliát, ha szükséges öntünk alá még egy kevés sört, hogy ne száradjon ki és nagyjából 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szaftos oldalas, ami olyan omlós, hogy elolvad a szádban! Minden falat fenséges!

Mustáros fokhagymás oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Burgonya hajó
Darált - Burgonya hajó

1. A burgonyát héjában, egészben megfõzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne fõjön szét. 2. Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű mustáros-hagymás, pácolt hús
Egyszerű mustáros-hagymás, pácolt hús

A húsokat rétegesen tesszük le egy tálban és felöntjük olajjal. Az előnye, hogy a husik napokig elvannak a pácban, a hűtőszekrényben és amikor úgy gondoljuk, kiveszünk belőle pár s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Hurka, Kolbász  sütése, hogy ne repedjen meg
Hurka, Kolbász sütése, hogy ne repedjen meg

Fontos, hogy a hurkát megbízható helyről szerezd be, hisz nagyon sok minden múlik az alapanyag minőségén. A hurkát és a kolbászt sütés előtt 10-15 perccel áztasd hideg vízbe, így a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis hús recept
Tepsis hús recept

A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom, a vizet beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk