75 dkg sertéscomb
400 g orsó tészta
30 dkg sajt
500 ml főzőtejszín
étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint vegeta
1 csipet csípős paprika
ízlés szerint petrezselyem zöld
2 gerezd fokhagyma
Kockára összevágom a húst (bármilyen hús jó hozzá).1 evőkanál olajon felteszem pirítani. Ha kell még alá olaj, akkor nyugodtan lehet még tenni hozzá.
Felteszem a tészta vizet főni. Teszek bele sót, olajat. Ha felforrt a víz beleteszem a tésztát. Míg pirul a hús és fő a tészta addig lereszelem a sajtot.
Ha puha a hús, belenyomom a fokhagymát, pirítom egy kicsit és ráöntöm a főzőtejszínt, sózom, borsozom, szórok bele egy kicsi vegetát és egy kicsi erős paprikát (elhagyható, ha valaki nem szereti) rászórom a petrezselyemzöldet. Szórok bele egy kis reszelt sajtot is.
Ha megfőtt a tészta, leszűröm és félreteszem addig, amíg jó nem lesz a hús.
Ha kész a hús, összekeverem a tésztával, kiolajozott tepsibe teszem. Rászórom a reszelt sajtot. Mehet be a sütőbe. 150-180 C-os előmelegített sütőben sütöm, amíg el nem készül.
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk és befűszerezzük őrölt borssal és fokhagymás sóval. Közben elkészítjük a tölteléket. 2. A zsemlét beáztatjuk és kinyomjuk, majd a masszához keve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt megmossuk, majd nagy lábas vízbe eresztjük. A hús mellé rakunk fokhagymát, fűszertartóban köményt, borókabogyót és borsot teszünk, ezt is az abálóléhez adjuk, valamint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelrakjuk főni a kroketthez a krumplit. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű