Családireceptkönyv.hu

Mézes- mázas mustáros tarja egyben


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg tarja egyben
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1/2- 1 kk. örölt gyömbér
1 csiper fahéj

bors
200 ml fehérbor
150 ml tejszín
ízlés szerint keményítő

Elkészítés:


A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a mézet elkeverjük a mustárral, gyömbérrel, fahéjjal ízesítjük. Ezután a hús alsó felét bekenjük a páccal, belehelyezzük a sütőtálba, a többi oldalát is megkenjük. A maradékok óvatosan elosztjuk a hús tetején. A hús alá öntjük a bort és hideg sütőben kezdjük sütni 160C fokon. Időnként meglocsoljuk a húst a saját levével. Amikor látjuk, puha a hús, 200 fokon kicsit rápirítjuk a mázat. Ezután kivesszük a húst a léből, melegen tartjuk. A hússzaftot egy fazékba öntjük, összeforraljuk a tejszínnel, ha sűrűbbre szeretnénk, keményítővel sűrítjük.
Rizzsel tálalhatjuk.

Mézes- mázas mustáros tarja egyben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Mustáros karaj sajtban-tejfölben - OK
Karaj - Mustáros karaj sajtban-tejfölben - OK

1. A karajt felvágjuk közepesen vastag szeletekre (ki sem kell klopfolni, mert úgyis összesülnek). 2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéssült fűszersóval és fokhagyma granulát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karajszeletek minden jóval
Karajszeletek minden jóval

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSIKÓS-SZELET
CSIKÓS-SZELET

A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzöldd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Debreceni karaj - OK
Karaj - Debreceni karaj - OK

1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk