1,5 kg tarja egyben
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1/2- 1 kk. örölt gyömbér
1 csiper fahéj
só
bors
200 ml fehérbor
150 ml tejszín
ízlés szerint keményítő
A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a mézet elkeverjük a mustárral, gyömbérrel, fahéjjal ízesítjük. Ezután a hús alsó felét bekenjük a páccal, belehelyezzük a sütőtálba, a többi oldalát is megkenjük. A maradékok óvatosan elosztjuk a hús tetején. A hús alá öntjük a bort és hideg sütőben kezdjük sütni 160C fokon. Időnként meglocsoljuk a húst a saját levével. Amikor látjuk, puha a hús, 200 fokon kicsit rápirítjuk a mázat. Ezután kivesszük a húst a léből, melegen tartjuk. A hússzaftot egy fazékba öntjük, összeforraljuk a tejszínnel, ha sűrűbbre szeretnénk, keményítővel sűrítjük.
Rizzsel tálalhatjuk.
A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpirítom, mehet rá a paprika, gyorsan öntök rá vizet, aztán a paprikát meg a paradicsomot is rádobom, utána jöhet a felkockázott hús, a fűszerek, a víz. Borsót a fajtá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű