1 kg sertéscomb/lapocka v. oldalas, dagadó, csülök de lehet akár vegyesen is
1 kg savanyú káposzta
3 fej hagyma
2-3 babérlevél
só
bors
paprika
A savanyú káposztát megmossuk és olajon megpirítjuk.
A hagymát megpirítjuk és rátesszük a húst a fűszerekkel. Amikor zsírjára pirult, akkor hozzáadjuk a megpirított káposztát és összefőzzük őket.
Van aki tesz rá tejfölt is. Nálunk ez nem volt szokás, mi csak kenyérrel ettük.
A szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőször a pörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá, a szokásos módon. Míg fő a hús, addig a káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, majd állni hagyjuk. Amikor majdnem kész lett a pörköl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÍgy készítsd el: 1. Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel. 2. A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű