1 kg sertéscomb/lapocka v. oldalas, dagadó, csülök de lehet akár vegyesen is
1 kg savanyú káposzta
3 fej hagyma
2-3 babérlevél
só
bors
paprika
A savanyú káposztát megmossuk és olajon megpirítjuk.
A hagymát megpirítjuk és rátesszük a húst a fűszerekkel. Amikor zsírjára pirult, akkor hozzáadjuk a megpirított káposztát és összefőzzük őket.
Van aki tesz rá tejfölt is. Nálunk ez nem volt szokás, mi csak kenyérrel ettük.
A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg sertéscomb 80 g füstölt szalonna 2 nagy fej vöröshagyma 5 gerezd nagyobb fokhagyma tengeri só ízlés szerint frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 1 tk majoranna 1 kk...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vízzel hígított bort öntünk alá, és fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük (1 ek olaj és 1 csipet só - kevergetjük, majd 1 dl víz és lefedve pároljuk, akár többször is önthetünk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz