-1 db hátsó csülök
- só
- 1 kk. egész bors
- 3-4 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 6-7 db fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
- pirospaprika
- majoránna
- olaj
A csülköt jól megmossuk, fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepje. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, negyedekbe vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával meg a babérlevéllel ízesítjük. Kis lángon kb. másfél óra alatt lefedve szinte teljesen puhára, főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és lefejtjük a csontról. Vékony szeletekre vágjuk.
A körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk). Megsózzuk, megborsozzuk. Az apróra vágott petrezselyemmel, a pirospaprikával meg a majoránnával megszórjuk, sőt össze is keverjük. Az olajjal meglocsoljuk, Rátesszük a hússzeleteket és sütőben mintegy 1 óra alatt közepes lángon, megsütjük. A húsnak, a burgonyának és a hagymának egyszerre kell megpirulnia, ezért néhányszor forgassuk át, és saját „zsírjával” locsolgassuk meg. A vele sült hagymás burgonyával tálaljuk.
A húst mindig egészben mossuk meg. A hússzeleteket csak közvetlenül sütés előtt bundázzuk. Az előre bundázott hús száraz lesz. Lábasban vagy serpenyőben odakészítjük a zsírt, mérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A sza...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még melegen kicsontozzu...
Elkészítési idő: 210 min Nehézség: Közepes