90 dkg sertésmáj
2 db egész nagy fej vöröshagyma
2 púpos evőkanál zsír
0.5 kávéskanál őrölt bors
1 csapott kávéskanál morzsolt majoránna
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál házi darált paprika
1 kávéskanál só
A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. A májat lecsöpögtetjük, majd a hagymás zsíron fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a darált paprikát. Felengedjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha a máj, hagyjuk a vizet elfőni róla, ha még maradna rajta. Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk.
Melegen, rizzsel vagy sós krumplival és savanyúsággal kínáljuk.
A káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk. A szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk, aztán megfonnyasztjuk benne a hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatod a füstölt húst. Másnap félig megfőzöd, és hagyod a levében kihűlni. Ha édes káposzta levelekkel készíted, leforrázod őket, hogy a levél megpuhuljon és lehesse...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat vékonyan szeleteljük fel. A hússzeleteket mindkét oldalán fűszerezzük, majd enyhén olajozott serpenyőben süssük addig, amíg színt kap a hús (körülbelül 5-10 perc). Sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: Könnyű