2 kg malaccomb és tarja vegyesen
6 gerezd fokhagyma
1 tk köménymag
2,5 evőkanál só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
3 tk Horváth Rozi magyaros fűszer
15 dkg házi zsír1 bögre víz
A Húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet ,így mindenkinek jut 2-2 szelet .
Jól megmosom ,besózom ,borsozom .A Kacsasütőmben szépen elhelyezem a házi zsírt majd erre fektetem a hús szeleteket. Rászórom a köménymagot és a fűszer keveréket ,majd a bögre vízet .
Picit így párolom a sütőben ,egyszer kétszer a szeleteket megforgatom közben még lehet a fűszerrel ízesíteni.Ez úgy 20 perc idő . Majd mikor majdnem fél puha a husi akkor a fokhagymát rákarikázom .Ezt azért kell így hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Kb még így sütöm 20 percig ha elfogyna a víz pótolható .Majd 20 perc után leveszem a fedőt és picit ropogósra sütöm . 50 -60 perc alatt készen van.
Ha kész van egy finom puha ízletes pecsenyét kapunk amit krumplipürével tálaltam és hozzá salátát házi savanyút kínáltam .
A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel - Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs - Lábosba rakom és annyi viz...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: Közepes