½ kg sertésmáj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros arany /nyáron paprika és paradicsom/
fűszerek:
só
bors
majoranna
4-5 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír
A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, míg egy kicsit kifehéredik.
Ezután öntünk hozzá fél pohár vizet /1 dl/, hozzáadjuk a fűszereket a só kivételével, a fokhagymát, a piros aranyat és kb 10 percig forraljuk erős lángon, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Ha a máj már nem véres, ha beleszúrunk, és már sűrű szaftja van, akkor kész.
A sótól a máj kemény lesz, így sózni csak tálalásnál kell.
A klasszikus köret hozzá a sós vízben főtt krumpli.
Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Elkészítés: Kevés olajon megdin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA császárhúst bepácolom, 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap grillen, vagy sütőben készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vékony szeletekre vágjuk a sertés combot. 1 órát áztatjuk fokhagymás tejben a húst (annyiban, hogy ellepje). 2. Ezután paprikás, borsos lisztben megforgatom, majd hirtelen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst. Lereszeljük a fokhagymát. A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű