Családireceptkönyv.hu

resztelt máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg sertésmáj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros arany /nyáron paprika és paradicsom/
fűszerek:

bors
majoranna
4-5 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír



Elkészítés:


A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, míg egy kicsit kifehéredik.
Ezután öntünk hozzá fél pohár vizet /1 dl/, hozzáadjuk a fűszereket a só kivételével, a fokhagymát, a piros aranyat és kb 10 percig forraljuk erős lángon, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Ha a máj már nem véres, ha beleszúrunk, és már sűrű szaftja van, akkor kész.
A sótól a máj kemény lesz, így sózni csak tálalásnál kell.

A klasszikus köret hozzá a sós vízben főtt krumpli.

resztelt máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülök Pékné módra.
Csülök Pékné módra.

A csülköket megfözzük kb:2 órán keresztül hogy a csontról leváljon a vízbe teszünk sót, babérlevelet foghagymát vöröshagymát,amikor meg puhult akkor a csontjától leválasztjuk ..Eg...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar szalámi
szalámi

marha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét szárad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejfölös hússzelet Hasselback krumplival
Sajtos-tejfölös hússzelet Hasselback krumplival

Sajtos-tejfölös hússzelet: A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel. Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk