½ kg sertésmáj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros arany /nyáron paprika és paradicsom/
fűszerek:
só
bors
majoranna
4-5 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír
A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, míg egy kicsit kifehéredik.
Ezután öntünk hozzá fél pohár vizet /1 dl/, hozzáadjuk a fűszereket a só kivételével, a fokhagymát, a piros aranyat és kb 10 percig forraljuk erős lángon, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Ha a máj már nem véres, ha beleszúrunk, és már sűrű szaftja van, akkor kész.
A sótól a máj kemény lesz, így sózni csak tálalásnál kell.
A klasszikus köret hozzá a sós vízben főtt krumpli.
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiverjük és a szeletek szélét, inas részeit bevagdossuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat bedörzsöljük, majd egy kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 2. A hús szeletek mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű