1 kg sertéslapocka
20 dkg füstölt húsos szalonna (nálam angolszalonna volt, de jó más is)
2 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 db fehérpaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt feketebors ízlés szerint
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, felkockázott paradicsomot és paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen.
Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.
A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, a húst felkockázzuk . A hagymát a zsíron megpirítjuk, a húst hozzátesszük, kis vízzel felöntjük, és félig megpároljuk, majd a felkarikázo...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk. A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk. A húst apró darabokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citroml...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű