1 kg sertéslapocka
20 dkg füstölt húsos szalonna (nálam angolszalonna volt, de jó más is)
2 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 db fehérpaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt feketebors ízlés szerint
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, felkockázott paradicsomot és paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen.
Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.
1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, és kivesszük. 2. A visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospapr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHagymát dinsztelek, beleteszem a kockázott húst. A húst sütöm a zsíron, engedni fog levet abba főzöm,amíg el nem fogy. Fűszereket már a sütéskor rászórom.Felengedem vízzel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizet. A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Annyi vizet ereszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes