60 dkg darált hús
2 db zsemlye
1 db tojás
só
bors
petrezselyemzöldje
fokhagyma
őrölt paprika
15 dkg sajt
bacon
A hozzávalókból fasírtot készítünk, majd baconbe tekerjük. Zsemlyemorzsában nem kell a fasírtot meghempergetni. Tepsibe sütőpapír. Fasírtot belerakjuk. 165 fokon kb 30 percig sütjük. Olaj nélkül készül, ui. a bacon kiad annyi zsiradékot, amennyi a süléshez kell.
Fontos, hogy a hurkát megbízható helyről szerezd be, hisz nagyon sok minden múlik az alapanyag minőségén. A hurkát és a kolbászt sütés előtt 10-15 perccel áztasd hideg vízbe, így a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csülköt megfőzzük – én ilyenkor általában bablevest főzök -, kicsontozzuk. A burgonyát felkarikázzuk, hozzáadjuk paprikát, paradicsomot, hagymát – vagy az 1 üveg lecsót. Megfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, 2 db mackósajtot, két k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű