60 dkg sertés darálthús
2 ek. kecup
1 ek. mustár
1 tojás
1 kk. só
1 kk. bors
1 fej vöröshagyma lereszelve
2 gerezd fokhagyma átzúzva
10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
1 csomag lapkasajt
A fűszerek
A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a kecupot és a mustárt, elkeverem. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. Egy gyümölcskenyérformát kiolajozok és zsemlemorzsát szórok rá, vagy szilikonos sütőpapírral kibélelek. A hús egyharmadát rétegezem a tepsi aljára, majd egy sor lapkasajt, baconszalonna én házi szalonnát használtam, aztán rétegezem ezt háromszor, a legtetejére szalonna kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.Nekem eresztett levet, leöntöttem róla, a sütőpapírt eltávolítottam.
A lapkasajttól kicsit folyósabb lett, de majd szilárdul ha picit hűl. Szerintem szeletelt sajtból is jó lenne, akkor talán nem folyik így szét a sajt, még nem próbáltam úgy.
Rizst pici olajon megdinszteljük, megfőzzük, majd sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Félkész állapotában hozzáadjuk a leszűrt konzervkukoricát. A szűzpecsenyét apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malaccombot bepácoltam, kókuszolaj (olíva olaj is lehet), zúzott fokhagyma, kevés reszelt vöröshagyma, bors, őrölt fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél, só keverékével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon hirtelen átsütjük, majd tűzálló tálra félig egymásra fektetjük. Vékonyra csíkozzuk a füstölt szalonnát és a húsra szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMunkaidö: ca. 45 perc. pihenési idö: ca. 1 nap / nehézség: Egyszerü / Kalorien p. P.: nincs megadva Szelethust megmossuk majd papirtörlövel szárazra töröljük sóval és borsal füsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű