1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
só, bors
majoranna
Töltelék:
1 szál füstölt kolbász
3 db zsemle
1 db tojás
1 fej hagyma
1 cs petrezselyem
só, bors
A hasaalja szalonna bőrét éles késsel bevagdosom, besózom, borsozom, megszórom majorannával. Elkészítem a tölteléket: a zsemléket beáztatom, kinyomkodom és egy tálban hozzáteszem a tojást, a lereszelt hagymát, apróra vágott petrezselymet és az összevágott füstölt kolbászt, megsózom, borsozon, összekeverem. Rákenem a hasaalja szalonnára a tölteléket és feltekerem, mintha roládot készítenék, összekötözöm és jénaiba teszem, aláöntök vizet, lefedem a jénai tetejével és puhára párolom, amikor megpuhult leveszem a tetőt és piros-ropogósra sütöm. (Azért készítem most jénaiban, mert elfogyott az alufóliám,egyébként tepsiben is lehet készíteni). Amikor kihűlt éles késsel felszeletelem, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínálom.
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készíth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet bekészítem a kis okosba, összekeverem és sertés programon elindítom. Köret rizs, hasábburgonya. Tálalásnál reszelt sajttal megszórom a tetejét. Jó étvágyat
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű