1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
só, bors
majoranna
Töltelék:
1 szál füstölt kolbász
3 db zsemle
1 db tojás
1 fej hagyma
1 cs petrezselyem
só, bors
A hasaalja szalonna bőrét éles késsel bevagdosom, besózom, borsozom, megszórom majorannával. Elkészítem a tölteléket: a zsemléket beáztatom, kinyomkodom és egy tálban hozzáteszem a tojást, a lereszelt hagymát, apróra vágott petrezselymet és az összevágott füstölt kolbászt, megsózom, borsozon, összekeverem. Rákenem a hasaalja szalonnára a tölteléket és feltekerem, mintha roládot készítenék, összekötözöm és jénaiba teszem, aláöntök vizet, lefedem a jénai tetejével és puhára párolom, amikor megpuhult leveszem a tetőt és piros-ropogósra sütöm. (Azért készítem most jénaiban, mert elfogyott az alufóliám,egyébként tepsiben is lehet készíteni). Amikor kihűlt éles késsel felszeletelem, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínálom.
A pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre. A fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeletelem, tenyérnyi nagyságúra kiklopfolom, sózom borsozom, megkenem mustárral. Minden hússzeletre teszek fél főtt tojást, fél virslit, fél savanyú uborkát. Felgöngyöl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesSult karaj , fokhagymas parmezanos sult krumpli,. es balzsamecetes , korianderes gomba volt a vacsorank. recept : A karajt fokhagymas tejbe aztatom, legalabb 2 orat, ettol puha ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű