1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A négy darab egyforma nagyságú hússzeletet kissé kiveregetjük, megsózzuk és meghintjük törött borssal. 2. A juhtúrót áttörjük, majd a hússzeletek felületére egyenletesen fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 40-50 dkg felkockázott disznó combból csinálsz egy pörkölt alapot, de nem kell bele az elején a paradicsom, paprika. 2. A pörkölt befejeztével öntsünk rá egy kevés vizet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--A húst fűszeres fokhagymás tejben áztatni 1/2 -1 órát pihentetni majd lecsöpögtetni ...és panirozni .... --Panir /// paprikás liszt , felvert tojás ,paprikás liszt ....jó meleg...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes