60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj
A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszából nedves kézzel 12 kis gombócot formázunk és serpenyőben felforrósított olajban körbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajról levagdostam minden nem oda való hártyát. Ezután a mézből, olajból, mustárból és sóból kikevertem neki egy fincsi pakolást, amivel jól be is dörzsöltem a hátát, oldalát,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű