menu

Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos karaj egyben sütve (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ KARAJHOZ:
1,5 kg-os rövid karaj
1/2 kg répa (kb. 6-8 db)
2 fej fokhagyma
7-8 szál friss rozmaring
1 evőkanál olaj vagy zsír
0,6 dl fehérbor
0,6 dl víz

Bors
♥ SZAFTHOZ
2 tk. liszt
1,2 dl fehérbor
1,2 dl víz
1 friss rozmaring ág
15 g vaj (másfél deka)

Elkészítés:


1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is.
2. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket. Ha szükséges, távolítsd el a zsíros részeket és a hártyát a húsról.
3. Egy 25x35 cm-es tepsi alját kend ki 1 evőkanál zsírral vagy olajjal.
4. Helyezd bele a répákat, és a fokhagymákat. Tegyél melléjük 4-5 szál rozmaringot.
5. Önts bele 0,6 dl fehérbort és 0,6 dl vizet.
6. Sózd és borsozd az egész karajt.
7. Tedd a karajt a tepsibe, a zöldségek tetejére. Helyezd el rajta a maradék rozmaring ágakat.
8. Tedd be a sütőbe kb. 90 percre, nem kell lefedni.
9. Egyetlen dolgot javaslok sütés közben: 30, 60 és 75 perc után néhány evőkanálnyival locsold meg a lecsepegett húslével, ez nagyon jót tesz neki!
10. Vedd ki a sütőből, és alufóliával letakarva pihentesd 10 percet.
11. A rozmaringos szafthoz vedd ki a tepsiből a répát, fokhagymát és a rozmaring ágakat is. A tűzhelyen alacsony lángon kezdd el melegíteni a tepsit, benne a megmaradt húslével.
12. Tedd bele a lisztet, keverd el, és 1-2 percig hagyd, hogy piruljon.
13. Öntsd fel az 1,2 dl fehérborral. Keverd el csomómentesre, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a mártás besűrűsödjön.
14. Öntsd fel az 1,2 dl vízzel, keverd el és add hozzá a friss rozmaring ágat.
15. Főzd 2 percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Kóstold meg, és ha szükséges, sózd.
16. Add hozzá a vajat. Keverd el, és rögtön zárd el alatta a tüzet.

Rozmaringos karaj egyben sütve (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FASÍRT MÁSKÉPP !!
FASÍRT MÁSKÉPP !!

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Lasagne ( házi gyúrt tésztával)
Lasagne ( házi gyúrt tésztával)

A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sertés szelet sajtmártással
Sertés szelet sajtmártással

Előkészület: hagyma kockára, paprika nagyobb kockára, magozott olajbogyó kicsit megaprítva. Serpenyőben sütöm a hússzeleteket sózás nélkül, amikor megsült kiemelem, fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karajba zárt sajtos csülök
Karajba zárt sajtos csülök

A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk