♥ KARAJHOZ:
1,5 kg-os rövid karaj
1/2 kg répa (kb. 6-8 db)
2 fej fokhagyma
7-8 szál friss rozmaring
1 evőkanál olaj vagy zsír
0,6 dl fehérbor
0,6 dl víz
Só
Bors
♥ SZAFTHOZ
2 tk. liszt
1,2 dl fehérbor
1,2 dl víz
1 friss rozmaring ág
15 g vaj (másfél deka)
Só
1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is.
2. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket. Ha szükséges, távolítsd el a zsíros részeket és a hártyát a húsról.
3. Egy 25x35 cm-es tepsi alját kend ki 1 evőkanál zsírral vagy olajjal.
4. Helyezd bele a répákat, és a fokhagymákat. Tegyél melléjük 4-5 szál rozmaringot.
5. Önts bele 0,6 dl fehérbort és 0,6 dl vizet.
6. Sózd és borsozd az egész karajt.
7. Tedd a karajt a tepsibe, a zöldségek tetejére. Helyezd el rajta a maradék rozmaring ágakat.
8. Tedd be a sütőbe kb. 90 percre, nem kell lefedni.
9. Egyetlen dolgot javaslok sütés közben: 30, 60 és 75 perc után néhány evőkanálnyival locsold meg a lecsepegett húslével, ez nagyon jót tesz neki!
10. Vedd ki a sütőből, és alufóliával letakarva pihentesd 10 percet.
11. A rozmaringos szafthoz vedd ki a tepsiből a répát, fokhagymát és a rozmaring ágakat is. A tűzhelyen alacsony lángon kezdd el melegíteni a tepsit, benne a megmaradt húslével.
12. Tedd bele a lisztet, keverd el, és 1-2 percig hagyd, hogy piruljon.
13. Öntsd fel az 1,2 dl fehérborral. Keverd el csomómentesre, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a mártás besűrűsödjön.
14. Öntsd fel az 1,2 dl vízzel, keverd el és add hozzá a friss rozmaring ágat.
15. Főzd 2 percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Kóstold meg, és ha szükséges, sózd.
16. Add hozzá a vajat. Keverd el, és rögtön zárd el alatta a tüzet.
1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. 2.A szalonna bőrét levágj...
Elkészítési idő: 90 perca hagymat megpucoljuk es felvagjuk -a zsiron uvegesre piritjuk amikor majdnem kesz -hozzadajuk a fokhagymat -ha kesz felrehuzzuk es belekeverjuk a cukrot -a szegfubor...
Elkészítési idő: 60 percA húst megmossuk és felszeleteljük, majd az olajba keverjük a fűszereket és a mustárt, átkenjük vele a húsokat. Letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd kiolajo...
Elkészítési idő: