Családireceptkönyv.hu

Sertésborda óvári módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sertésborda Óvári módra
 
Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, 8 szelet sonka ( füstölt vagy gépsonka ) , 8 szelet Óvári sajt, 8 db csiperke gomba ( kb. minden szeletre egy darab, persze ez függ a karajszelet nagyságától, de készülhet konzerv gombából is, kb. 30 dkg kell hozzá ), 1 fej vöröshagyma, só, bors, petrezselyem
 
Elkészítés : karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst mivel még sülni fog!
A hagymát megdinszteljünk és hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, majd egy kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
Minden szelet húsra egy –egy szelet sonkát helyezünk, elosztjuk rajtuk a megpárolt gombát és beterítjük őket a szeletelt Óvári sajttal. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük az elkészített sertésszeleteket és sütőben rápirítjuk a sajtot.
 
Megjegyzéseim :
 
-          Természetesen bármilyen sajttal elkészíthető nem csak Óvárival.
-          A végén a sajt rápirítására, összesütésére legalkalmasabb egy grillsütő, így biztosan nem szárad ki a hús.
-          Ismerem egy olyan változatát is ennek, amikor a megpárolt gombára felvert tojást öntenek, tehát gombás omlett kerül a sonka és a sajt közé. Ajánlom ezt is kipróbálásra! 
-     köretként hasábburgonya és párolt rizs illik hozzá.

Elkészítés:


Andi konyhája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás Húsos Karaj
Gombás Húsos Karaj

Elkészítése: A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott palcsinta töltve
Rántott palcsinta töltve

Kisütjük a sós palacsintákat,majd megkenjük őket a besamell egy részével. Ráfektetjük a sonkát vagy a bacont és egy szelet sajtot. Boríték alakban behajtjuk,feltekerjük. Bepanírozz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Szűzpecsenye lecsós burgonyával
Szűzpecsenye lecsós burgonyával

A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk. Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a sz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Fűszeres karaj párizsias bundában.
Fűszeres karaj párizsias bundában.

A karajszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéshús fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóval sűrű...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk