Családireceptkönyv.hu

Sertésborda óvári módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sertésborda Óvári módra
 
Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, 8 szelet sonka ( füstölt vagy gépsonka ) , 8 szelet Óvári sajt, 8 db csiperke gomba ( kb. minden szeletre egy darab, persze ez függ a karajszelet nagyságától, de készülhet konzerv gombából is, kb. 30 dkg kell hozzá ), 1 fej vöröshagyma, só, bors, petrezselyem
 
Elkészítés : karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst mivel még sülni fog!
A hagymát megdinszteljünk és hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, majd egy kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
Minden szelet húsra egy –egy szelet sonkát helyezünk, elosztjuk rajtuk a megpárolt gombát és beterítjük őket a szeletelt Óvári sajttal. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük az elkészített sertésszeleteket és sütőben rápirítjuk a sajtot.
 
Megjegyzéseim :
 
-          Természetesen bármilyen sajttal elkészíthető nem csak Óvárival.
-          A végén a sajt rápirítására, összesütésére legalkalmasabb egy grillsütő, így biztosan nem szárad ki a hús.
-          Ismerem egy olyan változatát is ennek, amikor a megpárolt gombára felvert tojást öntenek, tehát gombás omlett kerül a sonka és a sajt közé. Ajánlom ezt is kipróbálásra! 
-     köretként hasábburgonya és párolt rizs illik hozzá.

Elkészítés:


Andi konyhája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lassan sült császárhús
Lassan sült császárhús

A sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fincsi és nagyon puha sertésszelet
Fincsi és nagyon puha sertésszelet

A húst nagy szeletekre vágjuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirítjuk 2-3 percen át. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, megdinszteljük, majd a fűszereket is rászórjuk és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefania baconba tekerve
Stefania baconba tekerve

a fasirt hozzávalóit összekeverjük ( a főttojáson kívűl) -egy őzgerinc formát kibélelünk a baconnal nem baj ha kilóg a formából -belesimitjuk a massza felét -rá ültetjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Velővel töltött borda
Velővel töltött borda

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk. Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk