- 1 kg sertéshús (lapocka vagy tarja)
- 30 dkg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 ek paradicsomlé (vagy 1 ek paradicsomszósz)
- 1 dl vörösbor
- 2 dl olaj
- só, bors
- A húst felszeletelem és kilopfolom
- Besózom, borsozom, majd lisztbe forgatom
- Felforrósítom az olajat és gyorsan megpirítom mindkét oldalát nagy lángon
- Kiveszem a húst, majd az olajba beleteszem a felaprózott hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítom.
- Beleteszem a felaprózott gombát, kicsit sózom.
- A tetejére teszem a hússzeleteket.
- Fél órán át kis lángon párolom fedő alatt
- Fél óra után leveszem a fedőt, és hozzáadom a paradicsomlevet, és a bort. Esetleg pici vízzel felöntöm, ha nem eresztett elég levet.
- Még legalább egy fél óráig főzöm fedő alatt. Ha már elfőtte a levét és besűrűsödött, akkor kész.
- Ízlés szerint egy kis tejföllel is össze lehet forralni a végén. Ha nem, akkor tálaláskor lehet rátenni.
- Szarvacskatésztával, vagy galuskával, esetleg rizzsel tálalom, mellé rozé bort fogyasztok.
Esetleg csike mellből is el lehet készíteni
Elkészítése: A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst egészben lemosom, és húsvágó deszkán apróra összevágom, a szalonnát apróra felkockázom, a hagymát is jó apró kockára, és hozzá adom a fűszerekkel együtt, rizsát megmosom, ho...
Elkészítési idő: 50-perc Nehézség: KözepesA húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. 4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű