40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
Némi előkészület után, ezzel az étellel nincs tennivaló, mert elvégzi az edény és a sütő. Sőt még a köret is együtt készül a hússal. Beteszem az edényt a sütőbe és két óra múlva tá...
Elkészítési idő: 1 óraA tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, olívaolaj, rozmaringot csipkedünk, rányomkodjuk. Sütjük ízlés szerint. A krumplit megmossuk, héjastól 1cm karikára vágjuk. 4-5 perecig előfőzzü...
Elkészítési idő: 2 óra