40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
A májat vékony szeletekre vágjuk, folpack között kicsit kiklopfoljuk. A vöröshagymát negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk és a vajon félig megsütjük. hozzáadjuk a májat, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb.4-5) alatt főzzük félpuhára. Ezután öntsük le róla a főzővizet, majd hideg vízzel öblítsük le a leveleket. Végül óvatosan, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 3-4 evőkanál olívaolajon fehéredésig átsütjük a húst, majd felöntjük vízzel. 2. A hab leszedése után beletesszük a feldarabolt zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát egész...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű