1 kg szűzérme
2 ek. zsír (igen!)
1 nagy fej vöröshagyma
2 tk. pirospaprika
só, bors
1 kg gomba
4 dl tejföl
3.ek. liszt
A hússzeleteket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt forróra hevítjük egy serpenyőben, s a húst mindkét oldalán néhány perc alatt elősütjük. A hússzelet ezáltal "bezáródik", szaftját-zamatát magában tartja.
A serpenyőben maradt zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, majd zsírjára pirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával (a paprika színanyaga csak zsírban oldódik ki igazán!). Elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Sóval ízesítjük.
Lefedve egészen puhára pároljuk.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, kevés párolólével hőkiegyenlítést végzünk, majd a gombás mártáshoz keverjük. Alaposan kiforraljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal.
A mustárt elkeverem az őrölt borssal. A tarját felszeletelem, kiklopfolom, sózom és bekenem a mustáros keverékkel. Egy órai állás után kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. G...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom kihülni. A majonézt elkeverem a tejföllel, a frissen facsart citromlével, hozzáadom a kis kockára vá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA darált húsból golyókat gyúrunk. Ezeknek a közepébe nyomkodunk mozarella sajtot. Megforgatjuk a tojásban, lisztben, zsemlemorzsában a golyókat. Ezeket szépen kisütjük serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot felszeleteljük, kiklopfoljuk és mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mind a két oldalát. Ha mind kisült akkor egy tepsibe letes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű