menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi sertésszelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szűzérme
2 ek. zsír (igen!)
1 nagy fej vöröshagyma
2 tk. pirospaprika
só, bors
1 kg gomba
4 dl tejföl
3.ek. liszt

Elkészítés:


A hússzeleteket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt forróra hevítjük egy serpenyőben, s a húst mindkét oldalán néhány perc alatt elősütjük. A hússzelet ezáltal "bezáródik", szaftját-zamatát magában tartja.

A serpenyőben maradt zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, majd zsírjára pirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával (a paprika színanyaga csak zsírban oldódik ki igazán!). Elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Sóval ízesítjük.

Lefedve egészen puhára pároljuk.

A tejfölben simára keverjük a lisztet, kevés párolólével hőkiegyenlítést végzünk, majd a gombás mártáshoz keverjük. Alaposan kiforraljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal.

Bakonyi sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Párizsi szelet
Párizsi szelet

Felverem a tojásokat, a liszthez hozzáadom a szódabikarbónát, A kisütni kívánt húst először, kiveregetem, besózom és lisztben, majd a tojásban, végül újra a lisztben forgatom, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyár tokány
Betyár tokány

A húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük 2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Baconos hústekercs
Baconos hústekercs

A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb) . Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy sütőpapírral kib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máj egészben
Máj egészben

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk, és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk