HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű
3 db főtt tojás
1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma
kb. 3 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi pirospaprika
1 teáskanál csemege Piros Arany
só
bors
szerecsendió
kb. 2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés: A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.
1. A szép rövidkaraj szeleteket húsverővel kissé megveregetjük. 2. Megsózzuk és tűzálló tálba rakjuk, közvetlenül egymás mellé. ( A tálat nem zsírozzuk ki!) 3. Mindegyik sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstölt lé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét tedd vízbe, majd ha megszívta magát, akkor nyomogasd ki belőle a nedvességet. A hagymákat aprítsd fel, majd a húst, a zsemlét, a tojást, a fűszereket és a hagymát gyúrd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű