4-6 sertésköröm, 1 nagy fej hagyma, 1,5 leveseskanálnyi zsír, 6 gerezd fokhagyma, 1 - 1,5 leveseskanálnyi pirospaprika, ízlés szerint csípős paprika vagy Erőspista , lapos teáskanálnyi kömény, lapos teáskanálnyi őrölt fekete bors (mi gulyáskrémet is adtunk hozzá), só ízlés szerint.
Besűrítéshez egy kis finomliszt.
A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,borssal. Ízesítjük Erős Pistával és gulyáskrémmel. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje. Addig főzzük, míg puha nem lesz. (Mi kuktában készítettük, abban 2h)
Amikor megfőtt besűrítjük, ha kell utánsózzuk.
A hagymákat felaprózzuk, a gombát félbe, negyedbe szeljük, a cukkinit kockákra aprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A húst hosszában mélyen bemetsszük, kissé kiverjük, és 10cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a pácot: A szegfűszeget, római köményt, édesköményt, borsot és sót, a mozsárban összetöröm, majd egy keverőtálba szórom. A rozmaring és kakukkfű leveleit lehúzom, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megpucoljuk a krumplikat, majd a krumplifúróval kifaragjuk a belsejét. 2. A krumpli belsejéből egy csigaformát kapunk. 3. A darált húst előkészítjük fasírtnak, majd a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast feldaraboljuk. Bedörzsöljük sóval, fokhagymával és fűszerekkel. Egy jénai edénybe rakjuk a húsdarabokat, majd öntünk alá kb 1,5 dl vizet és rárakjuk a zsírt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű