4-6 sertésköröm, 1 nagy fej hagyma, 1,5 leveseskanálnyi zsír, 6 gerezd fokhagyma, 1 - 1,5 leveseskanálnyi pirospaprika, ízlés szerint csípős paprika vagy Erőspista , lapos teáskanálnyi kömény, lapos teáskanálnyi őrölt fekete bors (mi gulyáskrémet is adtunk hozzá), só ízlés szerint.
Besűrítéshez egy kis finomliszt.
A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,borssal. Ízesítjük Erős Pistával és gulyáskrémmel. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje. Addig főzzük, míg puha nem lesz. (Mi kuktában készítettük, abban 2h)
Amikor megfőtt besűrítjük, ha kell utánsózzuk.
A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk...
Elkészítési idő: 345 perc Nehézség: NehézKapcsold be a sütőt 150 °C-ra. Pucold és darabolt fel a vöröshagymát és a sárgarépát. Pirítsd körbe a húst a vajon és közben fűszerezd sóval és borssal. Tedd bele a körbe sütött...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: NehézA tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát,...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű