menu

Családireceptkönyv.hu

Körömpörkölt a la Mami


Írta:

Elk. idő: 2 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4-6 sertésköröm, 1 nagy fej hagyma, 1,5 leveseskanálnyi zsír, 6 gerezd fokhagyma, 1 - 1,5 leveseskanálnyi pirospaprika, ízlés szerint csípős paprika vagy Erőspista , lapos teáskanálnyi kömény, lapos teáskanálnyi őrölt fekete bors (mi gulyáskrémet is adtunk hozzá), só ízlés szerint.
Besűrítéshez egy kis finomliszt.

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,borssal. Ízesítjük Erős Pistával és gulyáskrémmel. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje. Addig főzzük, míg puha nem lesz. (Mi kuktában készítettük, abban 2h)
Amikor megfőtt besűrítjük, ha kell utánsózzuk.

Körömpörkölt a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros szelet
Mustáros szelet

A hús szeleteket kiklopfolom. Sózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, és kb 1-2 órát állni hagyom. Közben a hagymákat karikára szelem, lisztbe beleforgatom és kevés for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárkányos húsgombóc
Sárkányos húsgombóc

A húst a hozzávalókkal, összenyomott fogagymával és a fûszerekkel összegyúrom. Diónyi gombócokat formálok belôle. A hagymát apróra vágom csak úgy mint paradicsomot illetve a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bőrös malaccomb rozmaringgal
Bőrös malaccomb rozmaringgal

A comb bőrét kicsit be lehet kockázni. A fűszereket összekeverjük, és a hús mindkét oldalát jól bedörzsöljük. Érdemes előző nap előkészíteni, hogy jól átjárja a fűszerkeverék. O...

Elkészítési idő: 195 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Fokhagymás sült oldalas
Fokhagymás sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A f...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk