25 dkg tészta,
25 dkg darált hús
10 dkg füstölt sajt
4 ek.olaj
vegeta,
1db egész tojás
3 gerezd fokhagyma,
2 ek.paradicsom püré,
bors,só
1.tésztát kifőzni,
2.olaj,paradicsom püre,fokhagyma,darált hús,fűszerek,ezt az egészet szépen lepirítani még a hús fehér lesz,rá önteni 1-2 dl vizet és és puhára párolni,
3.a tojást habosra keverni
4.hagyni kihűlni és a langyos húsra ráönteni a felvert tojásokat,
5.tepsit kivajazni,zsemlemorzsázni és ebbe belerétegezni a tésztát,húst,addig rétegezni ,míg minden el nem fogy,
6.tetejére sajtot reszelni,
7.előmelegített sütőben 25-30 percig fólia alatt sütni,majd levenni a fóliát és addig sütni még a sajt szép piros lesz.
Nyami,nyami!!!!
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz teszünk egy kis olajat, az őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPácolás Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns heng...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: KözepesA sertésbordákat az ismert módon előkészítjük. Kiveregetjük, sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A bordákat egy kevés zsírban elősütjük, majd lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű