400 g darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
12 dkg rizs
2.5 kk só
1 kk fekete bors (frissen őrölt)
2 ek olívaolaj
8 db tv paprika
10 dl passzírozott paradicsom
4 ek cukor
rántással sűríthetjük
A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
Az 5 tojást megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, átzúzzuk a fokhagymát, a szikkadt zsemléket szétcsipkedjük, tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Mindent hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legjobban bevált, kedvenc fasírtmasszánkat elkészítjük, golyókat formázunk. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsi aljába karikára vágott krumplit terítünk. Rápakoljuk a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsokat megsózzuk, -borsozzuk -. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesLehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű