menu

Családireceptkönyv.hu

Zsiványkáposzta


Írta:

Elk. idő: 4-5 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg csülök (két hátsó)
3 kg savanyú káposzta
ízlés szerint bors
3 dl furmint
ízlés szerint tejföl
1 fej nagy vöröshagyma
1 fej fokhagyma
ízlés szerint babér
ízlés szerint só
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint lecsó

Elkészítés:


A két sertés hátsó csülköt, a frisset és a füstöltet megpirítjuk, tisztítjuk, majd kicsontozzuk. Ha szikkadt állagú lenne a füstölt, estére beáztatjuk. Felhasználás előtt nagyobb darabokra vágjuk, 6-8 darabba őket, majd összekeverjük. A 2,5-3 kilónyi savanyú káposztát picit összevágjuk, ha nagyon savas, átmossuk.

Nagyobb fazék aljára (én 8 literest használtam) tesszük a csontokat, majd erre soronként apró káposzta, húskeverék. A rétegek közzé megy a nagy fej vöröshagyma vágva, fejnyi zúzott fokhagyma.

Bors, babér, só, fűszerpaprika, kömény, és lecsó. Felöntjük a káposzta levével és annyi száraz fehérborral, hogy ellepje. Felrottyantás után a tüzet pötyögősre állítjuk és óvatos rázogatások mellett, hogy a darabos húsok ne törjenek, 3-4 óra alatt puhára főzzük. Vékony, fokhagymás, paprikás rántással befogjuk, óvatosan átkeverjük, és ferottyantjuk. Tálaláskor, megtejfelezve, foszlós kenyérrel kínáljuk.

Zsiványkáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Lacipecsenye
Lacipecsenye

1. A húst enyhén kiklopfoljuk, és a szélét megvagdossuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőbe tesszük, és 2 dl vizet öntünk hozzá. 3. Fedő alatt 30 percig pároljuk, majd a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszeletek tejfölös bundában recept
Sertésszeletek tejfölös bundában recept

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagys...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Alpesi tarja
Alpesi tarja

1. A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. 2. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. 3. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk