Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsiványkáposzta


Írta:

Elk. idő: 4-5 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg csülök (két hátsó)
3 kg savanyú káposzta
ízlés szerint bors
3 dl furmint
ízlés szerint tejföl
1 fej nagy vöröshagyma
1 fej fokhagyma
ízlés szerint babér
ízlés szerint só
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint lecsó

Elkészítés:


A két sertés hátsó csülköt, a frisset és a füstöltet megpirítjuk, tisztítjuk, majd kicsontozzuk. Ha szikkadt állagú lenne a füstölt, estére beáztatjuk. Felhasználás előtt nagyobb darabokra vágjuk, 6-8 darabba őket, majd összekeverjük. A 2,5-3 kilónyi savanyú káposztát picit összevágjuk, ha nagyon savas, átmossuk.

Nagyobb fazék aljára (én 8 literest használtam) tesszük a csontokat, majd erre soronként apró káposzta, húskeverék. A rétegek közzé megy a nagy fej vöröshagyma vágva, fejnyi zúzott fokhagyma.

Bors, babér, só, fűszerpaprika, kömény, és lecsó. Felöntjük a káposzta levével és annyi száraz fehérborral, hogy ellepje. Felrottyantás után a tüzet pötyögősre állítjuk és óvatos rázogatások mellett, hogy a darabos húsok ne törjenek, 3-4 óra alatt puhára főzzük. Vékony, fokhagymás, paprikás rántással befogjuk, óvatosan átkeverjük, és ferottyantjuk. Tálaláskor, megtejfelezve, foszlós kenyérrel kínáljuk.

Zsiványkáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye szerintem a világ egyik legjobb kajája, nehéz neki ellenállni. Mindenki másképp csinálja, én így szoktam: A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük. Beletesszük a felkockázott hagymást és üvegesre pirítjuk. Hozzáadom a felkockázott paprikát, majd mikor kezd összeesni a felkockázot...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pirított máj, burgonyával
Pirított máj, burgonyával

A csíkokra vágott májat belerakom a forró olajba. Fehéredésig kevergetem, majd hozzáadom a vastagabb szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, Fűszerezem, adok hozzá egy db paprikát,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas
Sült oldalas

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra, de akár még nagyobb darabokban is sütheted. Sózd és borsozd a húst – 1 kg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk