menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyolmadár


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéskaraj, sertéscomb vagy marhacomb
6 db főtt tojás
6 db virsli
6 db savanyú uborka
olaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
mustár, só, bors
1 doboz tejszín
1 evőkanál keményítőliszt

Elkészítés:


A húst felszeletelem, tenyérnyi nagyságúra kiklopfolom, sózom borsozom, megkenem mustárral. Minden hússzeletre teszek fél főtt tojást, fél virslit, fél savanyú uborkát. Felgöngyölöm, megtűzöm fogpiszkálóval. Serpenyőben olajat forrósítok, a húst hirtelen megsütöm minden oldalán, majd kiveszem tálra. A visszamaradt olajon hagymát dinsztelek, sózom, borsozom, hozzáteszek 1-2 gerezd fokhagymát, 1 kis doboz paradicsomsűrítményt,mustárt, felöntöm vízzel és visszahelyezem a husikat. Ha félig kész teszek még bele felkarikázott virslit, uborkát, főtt tojást. Puhára főzöm a husit, végül keményitőlisztes tejszínnel kiforralom. Rizzsel tálalom.

Spanyolmadár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karajcsíkok fügés raguval
Karajcsíkok fügés raguval

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fels...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros sült hús
Mustáros sült hús

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Debreceni sertésszelet
Debreceni sertésszelet

1/2 kg sertéskaraj szeleteket kiverve sózva hirtelen átsütünk, kiszedve a zsírján pörkölt levet készítünk, visszatesszük a húst és 1 kg kockára vágott burgonyával és 10 dkg karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk