70 dkg darált hús
1 db zsemle
1 ek zsír
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
2 tk fűszerpaprika
1 csipet kakukkfű
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
Töltelék:
20 dkg sajt
4 tojás
15 dkg főtt, füstölt tarja
2 ek olaj
A zsemlét vízbe áztatjuk. A hagymát kockázzuk, pirítjuk, és a húshoz adjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, és szintén a húshoz adjuk, majd az összenyomott fokhagymát, a tojást, fűszereket, a zsírt és a mustárt is. Jól összekeverjük.
A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, hűtjük, szeleteljük, a sajtot reszeljük vagy vékonyra szeleteljük. Szeleteljük a tarját is.
Alufóliát szakítunk, kb 60x 40-eset, és megkenjük az olajjal. A húst rátesszük és kilapítjuk. 2-3 cm-re. Megtöltjük, szélén kis helyet hagyunk. Az alufólia segítségével feltekerjük.
Tepsibe tesszük fóliástól. Előmelegített sütőben 180 °C-on 1 órát sütjük, aztán levesszük a fóliát, és levével meglocsolva megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával íze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézHa azt szeretnénk, hogy a hurka és a kolbász ne durranjon ki sütés közben, mérsékelt lángon süssük! Melegítsük elő a sütőt, majd a hurkát és kolbászt 160-180 fokon lassan süssük sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Ragu: A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. A megpucolt és felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk a zsíron. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szalonnás-hagymás alaphoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes