70 dkg darált hús
1 db zsemle
1 ek zsír
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
2 tk fűszerpaprika
1 csipet kakukkfű
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
Töltelék:
20 dkg sajt
4 tojás
15 dkg főtt, füstölt tarja
2 ek olaj
A zsemlét vízbe áztatjuk. A hagymát kockázzuk, pirítjuk, és a húshoz adjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, és szintén a húshoz adjuk, majd az összenyomott fokhagymát, a tojást, fűszereket, a zsírt és a mustárt is. Jól összekeverjük.
A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, hűtjük, szeleteljük, a sajtot reszeljük vagy vékonyra szeleteljük. Szeleteljük a tarját is.
Alufóliát szakítunk, kb 60x 40-eset, és megkenjük az olajjal. A húst rátesszük és kilapítjuk. 2-3 cm-re. Megtöltjük, szélén kis helyet hagyunk. Az alufólia segítségével feltekerjük.
Tepsibe tesszük fóliástól. Előmelegített sütőben 180 °C-on 1 órát sütjük, aztán levesszük a fóliát, és levével meglocsolva megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A húst apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához , majd erős tűzőn addig sütjük, míg a hús kifehé...
Elkészítési idő:A hús szeleteket kiklopfolom. Sózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, és kb 1-2 órát állni hagyom. Közben a hagymákat karikára szelem, lisztbe beleforgatom és kevés for...
Elkészítési idő:Puhára főzünk 1.2 kg sertéstüdőt, 70 dkg húsos tokaszalonnát. Kiszedve hűtjük. Közepesre daráljuk. A tüdő főzőlevében 20 dkg rizst félpuhára főzünk. 25 dkg finomra vágott vörösh...
Elkészítési idő: