Családireceptkönyv.hu

Majoránnás fasírt petrezselymes krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darálthús
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 db tojás
2 szelet kenyér
3 dl víz
2 teáskanál morzsolt majoranna
5 teáskanál só
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
3 csipet őrölt feketebors
100 g panírmorzsa
1 kg krumpli
1 csokor friss petrezselyem
2 fakanál erdelyi szalonna kisült zsírja

Elkészítés:


A darált hús középében kis gödröt csinálok,beleteszem a sót, borsot, tojást, majoránnát, pirospaprikát, a fokhagymákat hagymanyomón átnyomva. Az egészet alaposan összedolgozom.
A szelet kenyereket langyos vízbe áztatom kb. 5 percre.
A darálthúsos keverékhez hozzádolgozom a kinyomkodott kenyérszeleteket. (Akkor jó, ha jól szétmállnak az ujjaink között.)
10-15 perc állva hagyás után gombócokat gyúrok és panírmorzsába forgatom.Kicsit kilapítom a gombócokat. Felmelegített olajba kisütöm.
Mindez idő alatt a megpucolt, egyforma nagyságúra kockázott krumplikat felteszem főni. A víz épphogy ellepje, 4 babérlevelet és 2 teáskanál sót teszek a vízbe.
A puhára főt krumpliról leöntöm a vízét, kiszedem a babérleveleket.
Serpenyőben megolvasztott erdélyi szalonna zsírjában átforgatom a krumplit, 1 teáskanál sóval megszórom és az apróra vágott petrezselymet is rászórom.

Majoránnás fasírt petrezselymes krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémsajtos göngyölt karajszeletek
Krémsajtos göngyölt karajszeletek

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítés: A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk a krémsajtból. Erre 3-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hurka sütése
Hurka sütése

A hurkát a mélyhűtőből kivéve egy órát hagyom kiolvadni. Majd hideg vízzel leöblítem, és megszurkálom tűvel. Tepsire rakom, majd az előmelegített sütőbe teszem, 150 fokon kb fél ór...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörös tarja flamand módon
Sörös tarja flamand módon

A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk