60 dkg serteslapocka
olaj
4 db kozepes hagyma
1 ek. suritett paradicsom
so, bors
pirospaprika, orolt komeny
2 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyemzold, kapor
1,5 dl tejfol
1 ek liszt
3-4 db kozepes csemegeuborka
Az aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirospaprikat, a komenyt. Belekeverem az attort fokhagymat es a suritett paradicsomot. A hust fedo alatt puhara parolom.
Ha a hus kesz, a tejfol es a liszt elegyet hozzakeverem, beleteszem az apro kockara vagott uborkat, es a finomra vagott friss petrezselyemzoldet es kaprot. Meg kb. 8-10 percig fozom.
A hús szeleteket sózom,borsozom és kevés fokhagymával szórom. Sütőben sütöm.Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Amint a hús megpuhult ,leveszem a fóliát és zsírjában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval és fehérborssal. Elkeverjük liszttel, és 1 egész tojással. A sertéstarját szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, enyhé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA sózott karajszeleteket a tepsi aljára terítjük. A sört, tejet, paradicsomlét, olajat és az ételízesítőt összekeverjük, és ráöntjük a húsokra. Fóliával letakarva, 170 fokra előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes