- 500 g darált hús (lehet sertés, pulyka, marha..)
- 1 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 3 közepes szelet szikkadt kenyér (bátran használhattok teljes kiőrlésű kenyeret is, azzal is nagyon finom)
- zsemlemorzsa
◾️Első lépésként a kenyereket hideg vízbe áztatjuk.
◾️A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és végül a vízből kinyomkodott kenyeret.
◾️Lágyabb masszát gyúrunk és golyókat formálunk belőle (lehetnek egészen picik, falatkák vagy nagyobb golyók is).
◾️Minden golyót megforgatunk a zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük.
💡Tipp: Ha szeretnénk, a pirospaprikát kihagyva, friss petrezselymet is tehetünk bele.
A hagymát felaprítjuk, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük, és egy kicsit megsózzuk, hogy kidobja a levét. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. A húst kockákra v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA zsömlét vagy kenyeret beáztatjuk, a hagymát, fokhagymát lereszeljük, a kenyeret kicsavarjuk alaposan, majd minden hozzávalót jól összegyúrunk egy nagy tálban. Gombócokat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű