- 500 g darált hús (lehet sertés, pulyka, marha..)
- 1 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 3 közepes szelet szikkadt kenyér (bátran használhattok teljes kiőrlésű kenyeret is, azzal is nagyon finom)
- zsemlemorzsa
◾️Első lépésként a kenyereket hideg vízbe áztatjuk.
◾️A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és végül a vízből kinyomkodott kenyeret.
◾️Lágyabb masszát gyúrunk és golyókat formálunk belőle (lehetnek egészen picik, falatkák vagy nagyobb golyók is).
◾️Minden golyót megforgatunk a zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük.
💡Tipp: Ha szeretnénk, a pirospaprikát kihagyva, friss petrezselymet is tehetünk bele.
A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst. Lereszeljük a fokhagymát. A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű