80 dkg sertéslapocka
15 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
só
4 darab paprika
6 dkg zsír
2 dl tejföl
finomra vágott petrezselyem (opcionális)
3 dkg liszt
4 dkg füstölt szalonna
A kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból.
A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Mikor kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Fedő alatt felforraljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, a félbe vágott és kimagozott paprikákat. Sózzuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet.
Ha a hús már teljesen puha, kivesszük a paprika darabokat. Behabarjuk a lisztes tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (opcionális) és 2-3 percig forraljuk.
♥ Elkészíthető csirkemell filéből, vagy pulykamell filéből is.
Forrás: Turós Lukács - Lányok, asszonyok szakácskönyve
A husszeleteket kipotyoljuk,sozzuk,borsozzuk Lisztbe,tojasba,zsemlemorzsaba forgatjuk,es nem tul forro olajban kisutjuk Krumplisalata : A krumplit hejaban megfozzuk,es hulni tes...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1,: Fasírozott masszát elkészíted, a karfiolt kicsit megfőzöd, de nem szabad szétesni neki, rózsáira szedet, és becsomagolod a husiba. Körbetekered a bacon szalonnával, tűzálló edé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, zsírban vagy olajban megpároljuk és hozzátesszük a csíkokra vágott sertéshúst. A hagymát ne sajnáljuk, jócskán rakjunk hozzá 0,5 kg húshoz akár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz