Hozzávalók:
4 vastag szelet karaj
4 szelet sonka
4 szelet sajt
liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez
1 kisebb fej karfiol
1 kg krumpli
1 kisebb zeller
1 nagy alma
só
bors
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
A karajszeleteket vékonyra klopfolom, megsózom. Ráterítem a sonkaszeletet, majd arra a sajtot, két oldalát behajtom és feltekerem, mint egy töltött káposztát. Alul fogpiszkálóval megtűzöm. Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, lassú tűzön, fedő alatt, többször forgatva szép pirosra sütöm. Találáskor kettévágom. A karfiolt sós vízben kicsit előfőzöm, majd tojásból, lisztből, tejből készítek egy masszát, ebbe forgatom, lecsepegtetem, aztán prézlibe hempergetem. Bő zsírban sütöm. A krumplit és a zellert megpucolom, kockára vágom, sós vízben együtt teszem fel főni. Az almát később teszem hozzájuk, mert az hamarabb megfő. Amikor minden puha, leszűröm, összetöröm, vajjal, tejjel kikeverem, majd ízesítem kevés borssal, őrölt gyömbérrel és szerecsendióval. Nagyon finom körete a Cordon blue-nek.
1. Rövidkarajt ki kell csontozni, szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni, majd egy sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bőrös csontos sertéscomb (1,5 kg) bőrét irdaltam, hogy sülés közben ne kapja össze a húst. 4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst. Gyors p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Rárakom a húst, sózom, borsozom, majd ha kifehérdett a kukoricát és a babot is rárakom, és összefőzöm. Ha már puha rárakom a port, keverget...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű