menu

Családireceptkönyv.hu

Pincepörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.

Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.

Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.

A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.

Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.

Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.

Elkészítés:


50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
1,2 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom
1 doboz gomba
1 nagy vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
1 tk. Piros arany
20 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír

őrölt pirospaprika(édes és csípős)
őrölt bors
majoránna
1 marhahúsleves kocka
1 ek. sűrített paradicsom
1,5 dl vörösbor

Pincepörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borsos tokány
Borsos tokány

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Zöldségekkel tűzdelt sertéskaraj
Karaj - Zöldségekkel tűzdelt sertéskaraj

1. A sertéskarajt kettévágjuk, majd vékony pengéjű késsel hosszában, többször átszúrjuk. 2. A pritamin paprikát, a zöldpaprikát hosszú csíkokra vágjuk, a zöldhagymát hosszabb d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Brassói göngyölt hús
Brassói göngyölt hús

A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

A májat megtisztítjuk /hártyákat, ereket kivágjuk/ majd felcsíkozzuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk