A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.
50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
1,2 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom
1 doboz gomba
1 nagy vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
1 tk. Piros arany
20 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
só
őrölt pirospaprika(édes és csípős)
őrölt bors
majoránna
1 marhahúsleves kocka
1 ek. sűrített paradicsom
1,5 dl vörösbor
A cukkiniket lereszeled és besózod. Hagyod állni kb. 20-30 percet, ezután kinyomkodod a levét és átteszed egy másik tálba. Hozzáadod a szétnyomkodott darálthús konzervet, a tojások...
Elkészítési idő: 1 óraEgy nagyobb fazékba beletesszük a levéből kinyomott savanyú káposztát, ráhalmozzuk a kisebb darabokra vágott húsokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy mindezeket ellepje. A tetejére sz...
Elkészítési idő:Rántást készítek kevés lisztből és olajból/zsírból. Felengedem annyi vízzel , amennyi levet szeretnék a káposztára. Beleteszem a savanyú káposztát. A vöröshagymát felkockázom, az...
Elkészítési idő: