A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.
50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
1,2 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom
1 doboz gomba
1 nagy vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
1 tk. Piros arany
20 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
só
őrölt pirospaprika(édes és csípős)
őrölt bors
majoránna
1 marhahúsleves kocka
1 ek. sűrített paradicsom
1,5 dl vörösbor
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéskarajt kettévágjuk, majd vékony pengéjű késsel hosszában, többször átszúrjuk. 2. A pritamin paprikát, a zöldpaprikát hosszú csíkokra vágjuk, a zöldhagymát hosszabb d...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítjuk /hártyákat, ereket kivágjuk/ majd felcsíkozzuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű