A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.
50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
1,2 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom
1 doboz gomba
1 nagy vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
1 tk. Piros arany
20 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
só
őrölt pirospaprika(édes és csípős)
őrölt bors
majoránna
1 marhahúsleves kocka
1 ek. sűrített paradicsom
1,5 dl vörösbor
Tehát a darálthúst összedolgozzuk a sajttal,sóval,borssal. Hagyjuk pihenni egy órát minimum .Gombócokat formálunk és fólia között kicsit kisodorjuk. Panírozzuk és a szokásos módon...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára pároljuk (ha van, még...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KözepesA tejet összekeverjük a zúzott fokhagymával és megsózzuk. A húst ebben egy napig pácoljuk. Másnap lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk és forró zsíron mindkét oldalát megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával. A párizsit felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd a fokhagymás...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes