Családireceptkönyv.hu

Hentestokány


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lapocka csikókra vágva,20-25 dkg füstölt szalonna fel kockázva,1 fej hagyma apró kockára vágva,4-5 gerezd fokhagyma,30 dkg sonka,5 darab csemege uborka fel csikózva,1 db paradicsom,kevés piros paprika,őrölt bors,kömény,majoránna,

Elkészítés:


1 kg lapocka csikókra vágva,20-25 dkg füstölt szalonna fel kockázva,1 fej hagyma apró kockára vágva,4-5 gerezd fokhagyma,30 dkg sonka,5 darab csemege uborka fel csikózva,1 db paradicsom,kevés piros paprika,őrölt bors,kömény,majoránna,a szalonna kockákat ki sütőm.bele teszem a hagymát mikkor meg dinsztelödik hozzá teszem a húst,saját szaftjában sütőm ha muszáj csak akkor adok hozzá kevés vizet,bele teszem a fűszereket mikkel ősze keverem,mikkor a hús félig meg főt hozzá adom a paradicsomot a sonka és uborka csíkokat,és annyi vizet öntök alá hogy szaftosabb legyem készre főzöm,

Hentestokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSIKÓS-SZELET
CSIKÓS-SZELET

A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzöldd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott sertéscomb
Rakott sertéscomb

A húst egyforma nagyságú, 6x6 cm téglalapnyi szeletkékre felszeleteljük, fűszerezzük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Stefánia vagdalt kolbásszal töltve - OK
Darált - Stefánia vagdalt kolbásszal töltve - OK

1. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 2. A zsemléket  áztasd tejbe,  majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk