menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses hús


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéscomb v. lapocka
őrölt paprika
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
25 dkg rizs
só, bors, őrölt kömény
1 ek. paradicsomsűrítmény
olaj

Elkészítés:


A húst kisebb kockára vágjuk. A hagymát szintén kis kockára vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Utána hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával. Kevergetjük, majd adunk hozzá kevés vizet, paradicsomsűrítményt és a fűszereket. Amikor már a hús majdnem kész, akkor elkészítjük a rizst és a zöldborsót. A zöldborsót megpároljuk, majd jeges vízbe rakjuk, hogy megmaradjon a szép zöld színe. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pörkölthöz, öntünk hozzá még vizet, majd letakarjuk és közepes lángon készre főzzük. Ha elkészült belekeverjük a zöldborsót.

Rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt
Fasírt

A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bőrös malacpecsenye
Bőrös malacpecsenye

A sütőt előmelegítjük 250 fokra. A malac bőrét cikk-cakkban bevagdossuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket, és alaposan megkenjük vele a husit. A húst egy tepsibe helyezzük, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grillezett nyárs
Grillezett nyárs

A sertésszüzet lehártyázom. Kisebb darabokra vágom. Az összedarabolt húsra teszek friss rozmaringot, megszórom a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverem és hagyom egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertés szűzérmék Kedvessy módra
Sertés szűzérmék Kedvessy módra

A szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk. Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük. Gombát ecetes vízben megfőzzük. Rizst tapadósra főzzük a borsóval. Megc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk