80 dkg sertés tarja /csont nélküli/
törött bors
só
5-6 gerezd fokhagyma
piros arany
olaj vagy zsír
A húst felszeletelem 1,5 cm-s szeletekre, nem klopfolom, sózom, borsozom, majd egy nagyobb serpenyőben kétszerre gyorsan kisütöm, rózasín színe legyen. Vissza rakom a szeleteket az edénybe egymásmellé, megszórom zúzott fokhagymával és becsíkozom piros arannyal. Öntök rá kb. 1 deci vizet és fedő alatt puhára párolom. Mikor a hús puha leveszem a fedőt és zsírjára sütöm.
Hasáb burgonyával, savanyúsággal tálalom.
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. 2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret aprítógépben összedaráljuk, majd ráöntjük a tejet. Nekem nem volt sok kenyerem, így zsemlemorzsát kevertem még hozzá. Hagyjuk állni. A húst a kenyérrel, sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsd el a húsgolyót: keverd el a hozzávalókat és készíts diónyi gombócokat. Olajon pirítsd meg. Szedd ki a pirult gombikat, és tedd félre. A meleg serpenyőbe mehet a vaj, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű