Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piros aranyos sertés tarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés tarja /csont nélküli/
törött bors

5-6 gerezd fokhagyma
piros arany
olaj vagy zsír

Elkészítés:


A húst felszeletelem 1,5 cm-s szeletekre, nem klopfolom, sózom, borsozom, majd egy nagyobb serpenyőben kétszerre gyorsan kisütöm, rózasín színe legyen. Vissza rakom a szeleteket az edénybe egymásmellé, megszórom zúzott fokhagymával és becsíkozom piros arannyal. Öntök rá kb. 1 deci vizet és fedő alatt puhára párolom. Mikor a hús puha leveszem a fedőt és zsírjára sütöm.
Hasáb burgonyával, savanyúsággal tálalom.

Piros aranyos sertés tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Magyaros káposztatál - OK
Darált - Magyaros káposztatál - OK

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. 2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó
Svéd húsgolyó

A kenyeret aprítógépben összedaráljuk, majd ráöntjük a tejet. Nekem nem volt sok kenyerem, így zsemlemorzsát kevertem még hozzá. Hagyjuk állni. A húst a kenyérrel, sóval, borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgombóc krémes mártásban
Húsgombóc krémes mártásban

Készítsd el a húsgolyót: keverd el a hozzávalókat és készíts diónyi gombócokat. Olajon pirítsd meg. Szedd ki a pirult gombikat, és tedd félre. A meleg serpenyőbe mehet a vaj, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
brassói
brassói

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk