• ½ kg darált sertéscomb vagy darált pulykamelle
• 1 kis tejföl
• 1 nagy fejhagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 gomba konzerv
• 5-6 dkg füstölt szalonna
• őrölt pirospaprika
• bors
• só
• 1 tojás
• 1 dl vörösbor
A szalonnát kockára vágom és kisütöm, majd kiveszem az edényből és a darált húshoz adom . A kisült szalonnazsírra dobom a kockára vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre dinsztelem, majd rádobom a gombát tovább pirítom. Meghintem egy kis pirospaprikával és felöntöm vízzel. Közben elkészítem a gombócokat, a darált húst összekeverem ízlés szerint sóval, borssal, 1 tojással és a kisült szalonnával. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő pörkölt alapba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, mielőtt készre főzzük, hozzá adjuk a vörösbort. A végén behabarjuk egy tejföllel.
Én most a tejfölt simán beleraktam és egy kevés zabpehellyel sűrítettem.
A hagymát a zsiradékon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, rá a kockára vágott husi, ízesítjük, kevés vízzelfelöntjük, ha megfőtt rizzsel, vagy sült kockakrumplival tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a hússal együtt vékony csíkokra vágjuk. csíkokra vágott karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és chili fűszerkeverékk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű