szűzpecsenye
vékonyra szeletelt szalonna
só, bors, mustármag
olaj
A húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenül az egyik végén. Ezzel megkapjuk az „alapot” a fonáshoz. A húst sózzuk és borsozzuk, őrölt mustármaggal megszórjuk. Minden egyes „húskarra” vékony szelet szalonnát teszünk, majd a három „húskart” befonjuk. A végét fogpiszkálóval összefogjuk.
A húst alufóliára tesszük, olajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk az alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 – 30 percig sütjük. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk és további 10 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon!
♥ Hagymás tört krumplival és valamilyen szósszal tálaljuk.
A húst felszúratom a hentesnél, vagy mélyedést csinálok a húsba, ahova majd a töltelék kerül ♥Töltelék: A csirkemájat megtisztítom majd pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal meg a hagymával együtt karikára vágjuk. 2. A rizst csak megmossuk. 3. Kizsírozunk egy mély tűzálló tálat, és rétegenként s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecs...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz