60 dkg sertés comb
2 fej vöröshagyma
3-4 ek olaj
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 szál sárgarépa
1 szál gyökér
20 dkg zöldborsó
1 közepes burgonya kockára vágva
só
bors
csipet köménymag
1-2 babérlevél
Egy lábasban elkezdjük hevíteni az olajat, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, ha kissé megpirult akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet is. Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a felkarikázott répát és gyökeret és a borsót. Ha már majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk a burgonyát is, csak vigyázzunk, mert felveszi a ragu levét. Pótoljuk a levet egy kevés vízzel és fűszerezzük. A burgonyával készre főzzük a ragut.
A nokedli hozzávalóiból kikeverjük a tésztát, mely legyen közepesen kemény. Nokedli szaggatóval forró, sós vízbe beleszaggatjuk és kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére. Egyszerre keveset főzzünk. Leszűrjük és kevés olajat öntünk hozzá, hogy na ragadjanak össze. A kész ragut nokedlivel tálaljuk. Aki szeretne tejfölt is tehet a tetejére.
A kel. leveleket megtöltjük. Egy tepsi aljába vágjunk ,olyan leveleket,ami már nem kell. Erre helyezzük a gombócokat . Vizet öntünk rá kb,annyit,hogy negyedrészig érjen a tepsiben....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk, kevés olajba megpirítjuk, a pörcöt félretesszük.A karajt ebbe a zsírba lepirítjuk, félretesszük, melegentartjuk. A vöröshagymát ebbe a zsírba megpárolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket kiveregetem, majd a fűszerek keverékével és egy kis olajjal bepácolom, egy napig hűtőbe teszem, másnap előmelegített serpenyőbe, vagy grillezőbe teszem és mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. 2. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz