Hozzávalók a karalábékhoz:
4 nagyobb vagy 6 kisebb karalábé
50 dkg darált sertéshús
2 alma lereszelve
1 tk. szárított, morzsolt zsályalevél
só, bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
Hozzávalók az öntethez:
a karalábék kivájt belseje felkockázva
3 ek. darált dió
3 ek. olívaolaj
só, bors
őrölt szerecsendió
1,5 dl kókusztej
A karalábékat az erre alkalmas (dinnyegolyózó!) eszközzel kivájjuk, a közepüket félretesszük, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Fedő alatt puhára főzzük. A kivájt karalábék belsejét sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon , majd hozzáadjuk a darát húshoz. Ehhez hozzáöntjük még a reszelt almát, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. A kezünkkel jól átforgatjuk a töltelékünket, majd megtöltjük vele a karalábékat. Ezeket aztán egy kikent hőálló tálba tesszük, egy fél csésze vízzel felöntjük, lefedjük alufóliával és már mehet is a sütőbe!
170 fokon sütjük addig, míg a karalábék meg nem puhulnak. Ha ez megtörtént, levesszük róla a fóliát és még 10 percig pirítjuk.
Az öntethez egy tálban felforrósítjuk az olívaolajat, rászórjuk a darát diót, majd pirítjuk egy kicsit, míg végül felöntjük a kókusztejjel és simára keverjük.
A lecsöpögtetett, főtt karalábébelsőt hozzáadjuk és egy botmixer segítségével az egészet pépesre turmixoljuk. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet a tűz fölött, és már kész is!
A töltött karalábéval együtt tálaljuk.
A páchoz összezúzzuk a fokhagymát, és a többi összetevővel együtt alaposan elkeverjük. A húst megtisztítjuk, féltenyérnyi darabokra vágjuk. A szeleteket megforgatjuk a pácban, és...
Elkészítési idő: 14 óra Nehézség: KözepesA tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész csülköt előző este beáztatjuk, majd kb. 3 órát főzzük. A Római tálat beáztatjuk. Amikor a csülök már majdnem megfőtt, kizsírozzuk a római tálat, és az aljára tesszük a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű