Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött karalábé


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a karalábékhoz:

4 nagyobb vagy 6 kisebb karalábé
50 dkg darált sertéshús
2 alma lereszelve
1 tk. szárított, morzsolt zsályalevél
só, bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma

Hozzávalók az öntethez:

a karalábék kivájt belseje felkockázva
3 ek. darált dió
3 ek. olívaolaj
só, bors
őrölt szerecsendió
1,5 dl kókusztej

Elkészítés:


A karalábékat az erre alkalmas (dinnyegolyózó!) eszközzel kivájjuk, a közepüket félretesszük, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Fedő alatt puhára főzzük. A kivájt karalábék belsejét sózzuk, borsozzuk.

A vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon , majd hozzáadjuk a darát húshoz. Ehhez hozzáöntjük még a reszelt almát, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. A kezünkkel jól átforgatjuk a töltelékünket, majd megtöltjük vele a karalábékat. Ezeket aztán egy kikent hőálló tálba tesszük, egy fél csésze vízzel felöntjük, lefedjük alufóliával és már mehet is a sütőbe!

170 fokon sütjük addig, míg a karalábék meg nem puhulnak. Ha ez megtörtént, levesszük róla a fóliát és még 10 percig pirítjuk.


Az öntethez egy tálban felforrósítjuk az olívaolajat, rászórjuk a darát diót, majd pirítjuk egy kicsit, míg végül felöntjük a kókusztejjel és simára keverjük.

A lecsöpögtetett, főtt karalábébelsőt hozzáadjuk és egy botmixer segítségével az egészet pépesre turmixoljuk. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet a tűz fölött, és már kész is!
A töltött karalábéval együtt tálaljuk.

Töltött karalábé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Fläskfilé i svampsås
Fläskfilé i svampsås

Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn i 1 matsked matfett och krydda med salt och peppar. Ta upp ur stekpannan. Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs i resten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Paradicsomos káposzta gombóccal
Paradicsomos káposzta gombóccal

A savanyú káposztát, ha nagyon sós, akkor mossuk át és tegyük egy fazék aljába. A füstölt húst daráljuk le, keverjük össze a már ledarált sertéshússal, ízlés szerint sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Fasírt bejgli 2
Fasírt bejgli 2

Két folpack között “kinyújtottam” és ráreszeltem 3 főtt tojást (a folpackra szórtam egy kis őrölt garit). Feltekertem ; lapos, zsírozott jénaiba tettem ; tetejét megkentem zsírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Provance-i karaj (bmintbalázs)
Provance-i karaj (bmintbalázs)

Először is melegítsd be a sütőt 160 fokra és készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd fél-egy cm-es szeletekre a karajt, keresztben félbe majd hosszában négybe 8 db sárga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk