Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc zöldséges mártásban


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús
2 evőkanál zsemlyemorzsa
1 tojás

bors
őrölt paprika
petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 póréhagyma
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
negyed kaliforniai paprika piros, és sárga

bors
mustár
tejszín
kapor

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk a zsemlyemorzsával, egész tojással, sóval, borssal, paprikával. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Kis gombócokat készítünk, melyeket elősütünk kevés olajon. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kétfajta paprikát, kevés sóval, borssal megszórjuk. Lepirítjuk, most kerül bele a gomba, majd a zöldborsó. Visszatesszük a húsgombócokat, pár percig együtt főzzük, majd mustárral elkevert tejszínnel beforraljuk. Végén kaporral meghintjük és spagettival vagy szarvacska tésztával tálaljuk.

Húsgombóc zöldséges mártásban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Véres Hurka
Véres Hurka

A zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel

Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vadas
Vadas

A húst úgy készítjük el, mint a pörköltet. A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk