30 dkg darált hús
2 evőkanál zsemlyemorzsa
1 tojás
só
bors
őrölt paprika
petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 póréhagyma
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
negyed kaliforniai paprika piros, és sárga
só
bors
mustár
tejszín
kapor
A darált húst összedolgozzuk a zsemlyemorzsával, egész tojással, sóval, borssal, paprikával. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Kis gombócokat készítünk, melyeket elősütünk kevés olajon. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kétfajta paprikát, kevés sóval, borssal megszórjuk. Lepirítjuk, most kerül bele a gomba, majd a zöldborsó. Visszatesszük a húsgombócokat, pár percig együtt főzzük, majd mustárral elkevert tejszínnel beforraljuk. Végén kaporral meghintjük és spagettival vagy szarvacska tésztával tálaljuk.
A zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a...
Elkészítési idő:Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosga...
Elkészítési idő:A húst úgy készítjük el, mint a pörköltet. A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: