menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos sült kibbeh (Libanoni)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Külső réteghez:
20 dkg bulgur
40 dkg darált hús
1 hagyma finomra vágva
2 ék olívaolaj
Töltelékhez:
4 ék van
4 hagyma finomra vágva
0,5 kk őrölt szegfűbors, fahéj, koriander
1 KK római kömény
8 dkg fenyőmag vagy dió
25 dkg darált hús

Elkészítés:


Külső réteg:
A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk
Hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Töltelék:
Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranellizáljuk . Hozzáadjuk a fűszereket és a diót, majd a darált húst, és együtt pirítjuk pár percig.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Kiolajozunk egy 20 cm átmérőjű kerek formát. Az alján szétoszlatjuk a külső réteg felét, rátesszük a tölteléket, majd a külső réteg másik felét is
Olívaolajjal megkenjük.
20-25 perc alatt megsütjük, ,míg a teteje kissé meg nem pórul

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Bagolyvári sertésflekken
Tarja - Bagolyvári sertésflekken

1. A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. 2. A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. 3. Ekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszines mustáros tarja
Tejszines mustáros tarja

A tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap -, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt z...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Brassói aprópecsenye lapockából
Brassói aprópecsenye lapockából

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy leresz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Húspogácsa otthon
Húspogácsa otthon

Ezeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott hagymát, 2 ek. mustárt, 2 ek. ketchupot és 1 tojást. ha túl laza a massza 1-2 ek zsemlemorzsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk