Külső réteghez:
20 dkg bulgur
40 dkg darált hús
1 hagyma finomra vágva
2 ék olívaolaj
Töltelékhez:
4 ék van
4 hagyma finomra vágva
0,5 kk őrölt szegfűbors, fahéj, koriander
1 KK római kömény
8 dkg fenyőmag vagy dió
25 dkg darált hús
Külső réteg:
A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk
Hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Töltelék:
Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranellizáljuk . Hozzáadjuk a fűszereket és a diót, majd a darált húst, és együtt pirítjuk pár percig.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Kiolajozunk egy 20 cm átmérőjű kerek formát. Az alján szétoszlatjuk a külső réteg felét, rátesszük a tölteléket, majd a külső réteg másik felét is
Olívaolajjal megkenjük.
20-25 perc alatt megsütjük, ,míg a teteje kissé meg nem pórul
A 4 fej vöröshagymát apróra felkockázzuk és olajban kicsi vízzel megpároljuk. Ha már puha, akkor a felét kivesszük a fazékból és egy kis edénybe tesszük. A maradékra rátesszük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk. Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük. Gombát ecetes vízben megfőzzük. Rizst tapadósra főzzük a borsóval. Megc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes