1 kg sertéstarja
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika (nagyobb)
50 dkg szalonna - kolozsvári (füstölt)
só
1 kávéskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál étolaj
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a húst is. Fehéredésig pirítjuk vele.
Hozzáadjuk a sót, őrölt fekete borsot, paprikát, paradicsomot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni. (Ha fedő nélkül főzzük, akkor kb akkorra lesz puha a hús, mire elfőtte a vizet és már csak a szaft marad rajta.) Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.
Tésztával, vagy nokedlivel, és kevés tejföllel tálaljuk az elkészült borsos tokányt.
1. A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. 3. A liszt 2/3 részéből, a tojásokból és a reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű...
Elkészítési idő:A sertéshúst szeletekre vágjuk. Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst. Kb 5-6 órát pácoljuk. Sütöben sütjük vagy grillezzük.
Elkészítési idő:1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...
Elkészítési idő:1. A káposztalevél vastag szárrészét kivágjuk. 2. A darált húst tálba tesszük, a rizst félpuhára pároljuk, hűlni hagyjuk. 3. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsi...
Elkészítési idő: