60 dkg darált sertéshús (vagy darált pulykacomb, de jó darált csirkemellből is)
- 2 zsemle (az áztatáshoz 1,5 dl tej)
- 1 egész tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál só
- késhegynyi pirospaprika
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A zsemlét vágd kisebb darabokra, és áztasd be a tejbe. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát nyomd szét. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg. Tedd egy tálba a darált húst, és öntsd hozzá a hagymát. Add hozzá a tojást, a fokhagymát, a tejbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, sózd és borsozd. Finomabb lesz, ha a masszához 10 dkg apróra vágott füstölt sonkát, illetve reszelt sajtot is adsz. Az egészet jól keverd össze. Vizes kézzel formálj kis gombócokat, hempergesd meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd ki.
1. A húst feldaraboljuk, csíkokra vágjuk. 2. A húsos szalonnát felkockázzuk. 3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. 4. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobju...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA sertéshúst deszkára rakjuk és a lelógó részeket levágjuk róla. A sót kikeverjük a borssal, pirospaprikával és a felaprított zöldfűszerekkel. Bedörzsöljük vele a húst és olajozott...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa téli szalámit még egyszer átdaráltam a kis lyukú tárcsával...kapott egy darab szerecsendiót lereszelve... 10 szem szegfűbors...amit kávédarálóval leőröltem... 5 cikk fokhagyma a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes