menu

Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika (csapott)
2 db tojás
4 db főtt tojás
3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A fokhagymát lereszeljük.
A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
"Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk, és egy kicsit belesimítjuk.
Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt).

Stefánia vagdalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Chilisbab cipóban, villámgyorsan
Chilisbab cipóban, villámgyorsan

A hagymát felaprítjuk, bő olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst. Kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszerkeveréket és a paradicsompürét, és ebben főzzük tovább puh...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fasírt
Fasírt

A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha egybe sütjük akkor a tetejét megkenjük felvert tojással, ha pogácsákat sütünk belőle, akkor be forgatjuk zsemlemorzsába.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Töltött dagadó
Töltött dagadó

A dagadóba késünk és kezünk segítségével lyukat készítünk. A hagymákat apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a tojásokk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szevike
Fasírt
Fasírt

A húst fűszerezzük hozzá adjuk a tojást és zsemlét/kenyeret, majd jól elkeverjük. Gombócot formázunk lisztben megforgatjuk és megsütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk