BETYÁR TOKÁNY
Egy darabka szalonnát felkockázunk kevés zsiradékon megpirítjuk hozzà adjuk az apró kockàra vàgott hagymát fokhagymát. Megpároljuk majd rátesszük az egy kiló csíkokra vágott sertéscombot. ( Én most kockára vágtam. ) ízesítjük só, bors. Rá öntjük a fél liter világos sört. Mikor félig megpuhúlt a hús hozzá adjuk a fél kiló szeletelt gombát egy paprikát paradicsomot. ( amit apró kockára vágtunk ) kevés kakukkfű egy tubus pirosarany. Mikor megpuhúlt a hús egy kis doboz tejfölt kikeverünk két kanál lisztel és ezzel behabarjuk A végén még bele teszünk egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd hagyjuk kihűlni. A karfiolt szintén sós vízben puhára megfőzzük, kihűtjük és rózsáira szedjük. A karfiolból kimérünk 2...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűKell bele sertéstüdő és sertésszív egyenlő arányban. De én a szív helyett nyelvvel készítem. A húsokat egészben babérlevéllel, egész borssal, sóval, és 1 fej hagymával megfőzöm. (H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem,ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricadarát megfőzzük, melegen belekeverünk 80 g margarint, a darált főtt húst, a tarját, a zúzott fokhagymát, fűszereket, egy tojást. Vizezett deszkán kinyújtjuk 2 cm vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű